Ο σχεδιασμός της ασφαλούς επανέναρξης του τουρισμού δεν μπορεί να περιμένει

Ο σχεδιασμός της ασφαλούς επανέναρξης του τουρισμού δεν μπορεί να περιμένει


«Ο σχεδιασμός της ασφαλούς επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας  δεν μπορεί να περιμένει. Ο πρωθυπουργός να αναλάβει σήμερα πρωτοβουλία στην ΕΕ για την υιοθέτηση ενιαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου.

Οι άνθρωποι του Τουρισμού αγωνιούν, υποστηρίζει η κα Νοτοπούλου,  Η πανδημία, σημειώνει, είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει άλλος χρόνος και περιθώριο για χάσιμο. «Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν θα φέρει από μόνη της τη λύση ειδικά την ώρα που οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με ρυθμούς χελώνας», αναφέρει. 

Η πραγματική συμβολή των εμβολίων στην ανάσχεση της πανδημίας, σύμφωνα με την κα Νοτοπούλου, θα γίνει εμφανής όταν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, ώστε να κατακτηθεί η ανοσία. «Για αυτό και επιμένουμε στην άρση της πατέντας των εμβολίων προκειμένου να καλυφθούν γρήγορα όλοι οι πολίτες», δηλώνει. 

Μέχρι τότε, υπογραμμίζει η κα Νοτοπούλου, η κυβέρνηση οφείλει να μάθει από τα λάθη της προηγούμενης τουριστικής περιόδου και να λάβει άμεσα μέτρα για την διαμόρφωση κοινών υγειονομικών πρωτοκόλλων, επικαιροποίηση των συστημάτων ιχνηλάτησης, εκτεταμένη χρήση των διαγνωστικών τεστ και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού.

«Και σε εσωτερικό επίπεδο να μεριμνήσει επιτέλους για την ενίσχυση των δομών υγείας, ιδιαίτερα στους τουριστικούς προορισμούς.
Τώρα όμως είναι η ώρα να επενδύσουμε στην ασφάλεια, για να ελπίζουμε στον τουρισμό», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κα Νοτοπούλου. 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *