Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τα δύο χάπια

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τα δύο χάπια


Δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς συγκρίσεις μεταξύ των δύο χαπιών- της Merck και της Pfizer, που μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας των ασθενών με covid-19 μέχρι το προφίλ κινδύνου των ασθενών γίνει πιο ξεκάθαρο.

Αυτό , επισημαίνει ο αναλυτής του Bloomberg, Sam Fazeli, ο οποίος όμως παραθέτει κάποια στοιχεία για τα δύο σκευάσματα:

Δοσολογία του Paxlovid της Pfizer: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες

Δοσολογία του Molnupiravir της Merck: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες

Παραγωγή του Paxlovid της Pfizer:180.000 πακέτα έως το τέλος της χρονιάς και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ως τα τέλη του 2022.

Παραγωγή του Molnupiravir της Merck: ξει 10 εκατομμύρια θεραπείες έως τα τέλη της χρονιάς, και  άδειες σε άλλες εταιρείες για παραγωγή γενοσήμου.Παράλληλα  και σχεδιάζει αύξηση παραγωγής.

Κατάσταση αναφορικά με την αδειοδότηση του Paxlovid της Pfizer: Θα προσθέσει κλινικά δεδομένα στις ΗΠΑ για να λάβει αδειοδότηση.

Κατάσταση αναφορικά με την αδειοδότηση του Molnupiravir της Merck: Εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε αίτηση στις ΗΠΑ.

VIA REUTERS/MERCK & CO INC

 Τόσο η Pfizer όσο και η Merck έχουν επισημάνει ότι έως ότου τα επίπεδα παραγωγής είναι τέτοια, που να μπορούν να καλύψουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, θα πρέπει να χορηγείται σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πολίτες άνω των 60 ετών. 

Η «κόντρα» των δύο φαρμακοβιομηχανιών καταγράφηκε και στις αγορές, οπου η μετοχή της Pfizer εκτινάχτηκει στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, με τη μετοχή της Merck να υποχωρεί κατά 6,6%. Επίσης, υποχώρηση καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών που παρασκευάζουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού, με τη μετοχή της Moderna να σημειώνει πτώση 4,5% και της BioNTech να υποχωρεί κατά 4% στο γερμανικό χρηματιστήριο. 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *