Όσο είμαι εγώ δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Εύβοια

Όσο είμαι εγώ δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Εύβοια


«Η κυβέρνηση έπραξε άριστα που αποφάσισε να σταματήσει ένα λάθος που είχε γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για να δρομολογηθούν άδειες για ανεμογεννήτριες» , είπε  ο υπεύθυνος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, ενημερώνοντας στην Βουλή τη  Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος. 

«Όσο θα είμαι εγώ εκεί και μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιό μου, δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια» ξεκαθάρισε ο κ. Μπένος, ενώ ε3πισήμανε πως  «το πρόγραμμα για την Εύβοια δεν είναι μόνο ανθρωποκεντρικό, δεν είναι μόνο φιλοπεριβαλλοντικό, είναι ολιστικό, ενώ ξεκινάει από  “λευκή κόλλα”».

Σε άλλο σημείο της τοποθετήσης της του ανέφερε πως θα περιστοιχίζεται από εθελοντές και πως όλες οι μελέτες θα προέλθουν από δωρητές και χορηγίες και θα δοθούν δωρεάν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εντός του Οκτωβρίου θα γίνει η ανάθεση των πρώτων δέκα θεματικών μελετών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναγέννηση, ανάπτυξη και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια θα τα επιβλέπει ο καθηγητής Δημήτρης Οικονόμου.

«Μονάχα ιδιωτικοί οι πόροι»

Όπως επίσης ενημέρρωσε την Βουλή, έχει θέσει ως όρο να παραμείνει εθελοντής στο «Διάζωμα».

«Δεν έχω θώκους, δεν έχω αμοιβές. Όσοι είναι δίπλα μου θα είναι εθελοντές. Ό,τι δε, προσφερθεί, με πρώτη προσφορά από το “Διάζωμα” όλες τις μελέτες, όλες οι μελέτες θα προέλθουν από τον κύκλο των δωρητών, των χορηγών και των εταιρικών μελών του “Διαζώματος” και θα δοθούν δωρεάν στην κυβέρνηση», επεσήμανε.

«Ό,τι προκύψει από εμάς, θα προκύψει με τρόπο μονοσήμαντο. Από την αρχή που ξεκίνησε το ‘Διάζωμα’, είπαμε ότι ποτέ δεν θα πάρουμε χρήματα από το κράτος, ποτέ από την ΕΕ, οι πόροι είναι μονάχα ιδιωτικοί και προέρχονται από τα μέλη μας», κατέληξε.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *