Εβδομήντα χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συνυπέγραψαν στις 23 Φεβρουαρίου του 1953 τη Συμφωνία του  Λονδίνου για τη διαγραφή-κούρεμα του 62% των τεράστιων Γερμανικών χρεών και την αποπληρωμή του υπολοίπου με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Το υπόλοιπο αυτό 38% του χρέους, συμφωνήθηκε να αποπληρωθεί σε 10 – 30 χρόνια σε μάρκα, άτοκα για τα πέντε πρώτα χρόνια και με επιτόκιο  0%-5%, για τα επόμενα χρόνια.

Η εξυπηρέτηση αυτού του 1/3 περίπου του χρέους, συμφωνήθηκε να μην ξεπερνά το 5% των εσόδων της Γερμανίας από τις εξαγωγές της και εφ’ όσον τα υπερέβαινε, θα επανεξεταζόταν η γενική συμφωνία για βελτίωσή της ! Όχι μόνο δηλ. διαγράφηκαν σχεδόν τα 2/3 των αιματοβαμένων χρεών της Γερμανίας,αλλά και για το υπόλοιπο περίπου 1/3, θεσπίστηκε ένας φιλικός «κόφτης» για την  αποπληρωμή του, αν η χώρα αδυνατούσε να το εξυπηρετήσει !

Σήμερα και στη δική μας περίπτωση καθιερώθηκε ο περιώνυμος «κόφτης». Με την τραγική διαφορά ότι, λειτουργεί ακριβώς αντίθετα απ’ ότι για τη Γερμανία. Εδώ, η μικρή πλην έντιμος Ελλάς της «νεοφιλελεύθερης» Πρώτης Φορά Αριστεράς, συμφώνησε να  κόβει δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις κλπ.,να αυξάνει φόρους και να ξεπουλά δημόσια περιουσία, όταν τα κρατικά έσοδα δεν αρκούν για την αποπληρωμή των τεράστιων και διαρκώς αυξανόμενων χρεών. Τα οποία δεν οφείλονται σε πολεμικές επιδρομές και αιματοκύλισμα της Ευρώπης όπως στην περίπτωση της Γερμανίας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους δημιουργήθηκε μέσα στην Ευρωζώνη, με κύρια ευθύνη της Ευρώπης.
Στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι εξωπραγματικοί στόχοι για επίτευξη των τεράστιων ετήσιων πλεονασμάτων που απαιτούν οι δανειστές-βασανιστές για την αποπληρωμή των τεράστιων χρεών, κάτι που είναι περισσότερο από βέβαιο, τότε πέφτει βαρύς ο πέλεκης του “κόφτη”, μέχρι να εξοντωθούν εντελώς οι Έλληνες πολίτες. Ενώ για την «καλή» Γερμανία του αιματωβαμένου και ναζιστικού παρελθόντος, ο «κόφτης» λειτουργούσε αντίστροφα προς όφελός της.
Οφείλουμε να θαυμάσουμε το γύρισμα των καιρών όπως και τον αισχρό καρεκλοκενταυρισμό και  ραγιαδισμό της ΠΦΑ, της ΝΔ, τω υπόλοιπων ευρωμνημονιακών κοματίδιων και όλων των προσκυνημένων Γενίτσαρων στο εξωφρενικό, δουλικό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ»


5 COMMENTS

 1. Το 1953 έγινε η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του γερμανικού χρέους, παρόλα τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί κατά τον πόλεμο….

  Έτσι έγινε το “Γερμανικό θαύμα”.

  Ενός χρέους που δημιουργήθηκε πριν τον βππ, με μοναδικό σκοπό να αναπτυχθεί η Γερμανία για να μπορέσει να μας καταστρέψει…

  Σε μια εποχή που το χρήμα είχε αντίκρισμα σε χρυσό, ενώ στην εποχή μας το χρήμα δημιουργείται κατά το δοκούν.

  Από τον βππ είναι και το κατοχικό “δάνειο”.

  Το οποίο είναι μάλιστα διεθνώς αναγνωρισμένο μέχρι και ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή του.

  Μάλιστα με τους τόκους και σε σημερινές τιμές είναι μεγαλύτερο από το δήθεν χρέος μας…

  Ο κύριος Τζάνης Γκούσκος υπολόγισε το κατοχικό “δάνειο”, με πλήρη στοιχεία και με αποδείξεις, στα 406 δισεκατομμύρια Ευρώ!

  Αυτά πότε θα μας τα δώσουν; Ή μάλλον, για να το γράψω καλύτερα, τα χρήματα αυτά πότε θα τα απαιτήσουμε; Υπάρχουν και τα διεθνή δικαστήρια…

  Και σημειώστε, το κατοχικό “δάνειο” δεν έχει καμία σχέση με επανορθώσεις και αποζημιώσεις, είναι σίγουρο χρήμα που μας το έκλεψαν και δεν υπάρχει περίπτωση να μη μας το δώσουν όταν το απαιτήσουμε δικαστικώς. Όχι ότι και αυτές δεν τις δικαιούμαστε, αλλά θα αργήσουν…

  Ή να το εγγράψουμε και στον κρατικό προϋπολογισμό μας, αφού πρόκειται για ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ “ΣΥΜΦΩΝΙΑ”, αναγνωρισμένη και από τις δύο πλευρές.-

  ΥΓ.Δε θα αναφερθώ τώρα γιατί το χρέος μας είναι …δήθεν, θα γράψω μόνο ότι η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του Ευρώ και τις οποιεσδήποτε αναγκαίες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών θα έπρεπε να τις κάνει η ΕΚΤ και όχι η Ελλάδα μόμη της!

  Επίσης, ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες.

  Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας.

  Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε πριν κάτι χρόνια, ότι δώσαμε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσουμε εκείνες τις τράπεζες.

  Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι “σύμμαχοι” περίπου 240 δις, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός έβγαινε δεν έβγαινε. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα;

  ΥΓ2. Μετά τον βππ την αφήσαμε να διατηρήσει τις πολεμικές της βιομηχανίες, μετατρέποντας της, για να έχουμε όλοι μας υποτίθεται κάποιο κέρδος (σχέδιο ΗΠΑ).

  Στη συνέχεια το όφελος το δικό μας …ξεχάστηκε από τους προδότες που μας κυβερνάνε και ανταυτού δημιουργήσαμε και το κοινό νόμισμα…

  Το Ευρώ.

  Το οποίο δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί.

  Άρα, εις όφελος της Γερμανίας. Αφού εμείς δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας βάζοντας δασμούς σε ότι εισάγουμε, κάθε χρόνο θα έχουμε έλλειμμα.

  Και η Γερμανία πλεόνασμα.

  Και συν τις άλλοις, δεν έχει και έξοδα για στρατιωτικό εξοπλισμό, αφού μετά τον βππ της διασφαλίσαμε τα σύνορα της…

  Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο;

  Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι με την είσοδο μας στην ΕΕ και στο Ευρώ, μειώσαμε εσκεμμένα τα έσοδα της χώρας;

 2. Μια χώρα που επιλέγει να καταργήσει τα νομισματικά της σύνορα (με ό,τι παραγωγικά συνεπάγεται αυτό) και ταυτόχρονα να εναποθέσει αυτομάτως και χωρίς ουσιώδη αναιρετική διαπραγμάτευση σε ένα άλλο κράτος να κανονίζει αυτό το ύψος των αξιών που υπάρχουν σε αυτήν (το μόνο δηλ που της απέμεινε), το τι και το πόσο θα παράγεται, καθώς κι μια σειρά άλλων ρυθμιστικών δικαιικών επιβολών που άπτονται ζητημάτων συνοχής του πληθυσμού της, τότε αυτή η χώρα είναι ένα παράρτημα και επαφίεται στο έλεος του κυρίαρχου κράτους.

  Το ερώτημα είναι ποιοί είχαν συμφέρον από την εδώ πλευρά για να βάλουν τέτοιες υπογραφές.

  Η (ακόμη χειρότερα) πόσο αδύναμοι ήσαν ώστε να μη προβλέψουν τις συνέπειες μιας ακολουθητέας γραμμής που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην παντός είδους αλλοτρίωση.

  Οι (πραγματικοί) εξελισσόμενοι αριθμοί βοούσαν.

  • “…τότε αυτή η χώρα είναι ένα παράρτημα…”.

   Έτσι ακριβώς, η χώρα αυτή ανέκαθεν υποτάσσεται στις ορέξεις των ισχυρών.

   Χωρίς λόγο και αιτία υποτασσόμαστε στα θέλω της Γερμανίας, της Αμερικής, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ…

   Όπως πολύ σωστά γράφεις καταργήσαμε τα νομισματικά μας σύνορα. Για ποιον ακριβώς λόγο. Επειδή …”ανήκομεν εις την Δύση”;

   Τι θέλει η Ελλάδα στην ΕΕ με το Ευρώ της;

   Η οποία δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί.

   Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο;

   Εσκεμμένα όμως μπήκαμε στο Ευρώ και καταργήσαμε τους δασμούς από τις εισαγωγές μας. Πώς θα ζήσει λοιπόν έτσι η Ελλάδα;

   Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι με την είσοδο μας στην ΕΕ, μειώσαμε εσκεμμένα τα έσοδα της χώρας;

   Θα αναφέρω γιατί το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το χρέος είναι ψεύτικο.

   Μέχρι και ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες.

   Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας.

   Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε.

   Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε όμως πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.

   Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός έβγαινε δεν έβγαινε.

   Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα;

   Μήπως για να διασώσει η Ελλάδα γαλλικές και γερμανικές τράπεζες;

   Δεν πρέπει λοιπόν να διενεργήσουμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους για να δούμε πόσα πραγματικά χρωστάμε;

   Το σίγουρο είναι πως όταν λήξει αυτός ο λογιστικός έλεγχος και ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα δεν δώσαμε τα χρήματα αυτά που μας είπε ο ΝτΑλέμα, τα διεθνή δικαστήρια θα μας διαγράψουν το χρέος αυτό.

   Με παράδειγμα την Ισλανδία.

   Το παράδειγμα της Ισλανδίας πλέον όλοι το γνωρίζουν.-

   • Προσυπογράφω αγαπητέ.

    Είναι πασίδηλο ακόμη και στον μικρότερο επιχειρηματία πως τα έσοδα οφείλουν να είναι περισσότερα από τα έσοδα για να επιβιώνει/κερδίζει μια επιχείρηση.

    Όμως αυτοί που υπήρξαν στο τιμόνι της χώρας δεν διοίκησαν, ούτε ιδιωτική επιχείρηση, ούτε δημόσια, για να αντιλαμβάνονται του λόγου το αληθές και τους αγοραίους μηχανισμούς.

    Έτσι λοιπόν, ουρανοβάτες και μια ζωή στην θεωρία συνετρίβησαν μόλις αντιμετώπισαν τα διασταυρούμενα πυρά της αρπακτικής αγοράς.

    Δείτε την σύνθεση της βουλής.

    Πού είναι οι παραγωγικές-εργασιακές τάξεις της χώρας και ποιός τις αντιπροσωπεύει;

    Ούτως εχόντων των πραγμάτων τους απέμεινε να ξεκάνουν τα υλικά και άυλα καταπιστεύματα που μας παρέδωσαν με κόπους και θυσίες οι προηγούμενες γενεές… υποτίθεται για να παραδοθούν στις επόμενες.

    Μόνο τα εύκολα πωλητήρια αντιλαμβάνονται, και ΜΑΛΙΣΤΑ σε τιμές μουστερήδων.

    Προτίμησαν να μην δραχμοποιηθούν 230 δισ καταθέσεις, και να κατεδαφισθούν 300 δισ δημοσίων και 1 τρισ ιδιωτικών επενδύσεων.

    Χονδρό κέρδος για τους… δανειστές.

    Κατά τα άλλα κοπτόμεθα για τα επιτόκια του 2-3%.

    Λέτε και το κεφάλαιο που άλλαξε-αλλάζει χέρια δεν έχει σχέση με την εθνικολογιστική εξίσωση.

    Δοξάστε τους.

    Δος ημίν σήμερον, αυτοί είναι.

    Όταν μάλιστα οι όμοροι είναι του “δος ημίν και αύριον”, σε όλα τα επίπεδα.

    • Φυσικά, “τά έσοδα περισσότερα από τα έξοδα”.

     Και επί τη ευκαιρία να υπογραμμισθεί πως πριν την εμπλοκή μας στην πορεία προς την ευρωζώνη ο έμμεσος βασικός φόρος (φπα) ήταν 3,6%.

     Μάνι μάνι 20% δηλ περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για τον καταναλωτή και αντίστοιχη ανάσα προς την αγορά.

     Επίσης πως ήσαν διαφορετικές οι προσδοκίες πριν το 1990 για την πορεία της ΕΕ, όπου ο βασικός σχεδιασμός αφορούσε ενδοευρωπαϊκές ανακατανομές εξειδίκευσης παραγωγής και υπηρεσιών, τα δε κέρδη επανεπενδύοντο κυριώτατα στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

     Κατόπιν, όχι μόνο μπήκε το φθηνότερο ανατολικό μπλοκ στο παιχνίδι των αντικαταστάσεων, αλλά και ολόκληρος ο παμφθηνότατος υπολοιπος κόσμος.

     Όμως είναι μαθηματικώς αδύνατον να συμφέρουν τα ανοικτά οικονομικά σύνορα σε χώρες όταν αυτές ανταγωνίζονται τρίτες που, είτε άμεσα παράγουν με πολύ χαμηλότερο κόστος εργασίας και κοινωνικής προστασίας, είτε έμμεσα κρύπτονται σε αυτήν την παραγωγή τα πάσης φύσεως κινητικά και μη ισοτίμως φορολογούμενα κεφάλαια.

     Αυτό πού έγινε με την παγκοσμιοποίηση ήταν ένας ακήρυκτος πόλεμος εναντίον της κάθε εγχώριας εργατικής (με την ευρύτερη έννοια) τάξης του όποιου δυτικου οργανωμένου χώρου, μέσω μάλιστα πολιτικών σχηματισμών που (φευ) ιδρύθηκαν υποτίθεται για να την υπερασπίζονται.

     Τα υπόλοιπα περισσότερα δισ ανθρώπων βεβαίως ανεβάζουν τις προσδοκίες των στο παγκόσμιο χωριό, γιαυτό και οι αθρόες (αφού επιτρέπονται) μετακινήσεις.

     Το όλο γκλομπαλιστικό παραγωγικό μοντέλο μόνο με διεθνή οικονομική κανονιστική κοινωνικοποίηση των πάντων θα μπορούσε να ευσταθεί, αλλά τότε θα έπεφταν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ οι μ.ο. των εισοδημάτων-συντάξεων-κοινωνικών παροχών στις χώρες που επέτυχαν να τα έχουν αυτά υψηλότερα από άλλες, λόγω κυρίως και των πληθυσμιακών τους ισορροπιών.

     Ρομπότ με ελάχιστους χειριστές πλέον παράγουν, πολυδύναμα τρακτέρ οργώνουν κτλ, και όχι “χέρια” για να πορευόμαστε με τα παλαιά θεωρητικά εργαλεία.

     Οι δε κοινωνικές υπηρεσίες καλές και άγιες, όμως πρέπει να υπάρχει η ισοζυγιακή θετική ανάγνωση για να τις στηρίζει… συνυπολογιζομένων των χρεωστικών βαριδίων.

LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.