Η κατολίσθηση της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζεται, με μόνιδο συνοδό και επωδό την “εικονική αισιοδοξία” που αποτελεί πλέον θεσμικό συνακόλουθο της ευρωτραγωδίας. Οι δανειστές-κατακτητές της χώρας δεν κάνουν πίσω. Τα θέλουν όλα. Κλέβουν όλη τη χώρα. Δημεύουν τη δημόσια περιουσία και όπου μπορούν και την ιδιωτική. Απαιτούν ολοένα και πιο σκληρά μέτρα από μια φτωχοποιημένη χώρα που γίνονται αποδεκτά από μια κυβέρνηση-ορντινάτσα, με τη συναυτουργία της αντιπολίτευσης και την εμμονική πίστη στο «πάση θυσία στο ευρώ».

Η φοροκαταιγίδα θα συνεχιστεί και μεσα στο 2019, όπως και τα λουκέτα και η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Το ίδιο και η καταλήστευση του δημόσιου πλούτου αποστερώντας το κράτος από έσοδα στο.

Η οικονομική άπνοια της αγοράς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αναδεικνύει την οικονομική κατάρρευση. Δυστυχώς θα διαψευστούν για άλλη μια φορά οι γελοιδέστατες προβλέψεις για καλύτερες μέρες, η ανερμάτιστη εικονική αισιοδοξία κυβερνώντων και σαδο-δανειστών για ανάκαμψη της οικονομίας.

Αλλά καρφί δεν τους καίγεται.Απλά εφαρμόζουν τη συνταγή του Χότζα που για λόγους οικονομίας δεν τάιζε το γαϊδούρι του για να κάνει οικονομία.Και το συμπαθές ζωντανό απεβίωσε στο τέλος αφού ο Χότζα επέμενε στη συνταγή του         «πάση θυσία χωρίς φαϊ».


LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.