Σε δήλωσή του μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε ότι : «Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Χάνεται χρόνος” ( Greece  should get out of the euro and go back to its own currency. They are loosing time). Η δήλωση αυτή που έχει αποκρυφτεί από τα συστημικά ΜΜΕ είναι μια πιο προχωρημένη και ξεκάθαρη από εκείνη που έκανε προεκλογικά λέγοντας ότι “Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην ευρωζώνη. Το πρόβλημα του χρέους της πρέπει να το λύσει η Γερμανία, αλλιώς θα το λύσει η Ρωσία”(Greece should not entered the euro zone. Germany must solve the problem of its debt, otherwise Russia will do it).

Οι δηλώσεις αυτές και ιδιαίτερα η τελευταία, αποτελούν στην ουσία προαναγγελία της εξόδου μας από το ευρώ, αφού η ιστορία έχει διδάξει ότι, παρόμοιου μεγέθους εξελίξεις διαμορφώνονται στα υψηλά κλιμάκια του παγκόσμιου γεωπολιτικού γίγνεσθαι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, η πτώση της δικτατορίας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα το 1974 είχε προαναγγελθεί ένα μήνα πριν από τον τότε περιώνυμο Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσιγκερ.

Έχει αποδειχτεί πλέον περίτρανα ότι, η παραμονή της χώρα μας στην επάρατη ευρωζώνη έχει επιβληθεί από την Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθούσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Την ίδια πολιτική θα ακολουθούσε και η Χίλαρυ Κλίντον αν είχε εκλεγεί κάτι που, προς έκπληξη και απογοήτευση του διεθνούς κατεστημένου της Νέας Τάξης δεν έγινε.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ έχει φέρει τα πάνω κάτω στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, με κύρια αιχμή την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Νέας Τάξης, της παγκοσμιοποίησης, της κυριαρχίας των πολυεθνικών και της διεύρυνσης των εισοδηματικών ανισοτήτων. Ωφελημένοι φέρονται να είναι η εργατική και αγροτική τάξη σε όλες τις χώρες, η εθνική παραγωγή που θα προστατεύεται από την έγερση φραγμών στην ασυδοσία του παγκόσμιου εμπορίου, της χειραγώγησης των νομισματικών ισοτιμιών προς όφελος της παγκοσμιοποίησης και των πολυεθνικών.

Στη Μέση Ανατολή, ο Τράμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι, θέλει να τελειώνει αποφασιστικά με το Ισλαμικό Κράτος που γέννησε η πολιτική των Ομπάμα-Κλίντον, με τη συμμαχία της Τουρκίας του Σουλτάνου Ερντογκάν και των Σουνιτών βασιληάδων της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, οι οποίοι από τη Νέα Τάξη θεωρούνται “δημοκράτες” έναντι του “δικτάτορα” Άσαντ ! 

Ο Ντόναλντ Τράμπ στοχοποιεί εκτός από την Κίνα και την Γερμανία, την οποία  θεωρεί- και πολύ σωστά- ότι έχει κυριαρχήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στον δυτικό κόσμο. Η προσέγγιση αυτή, υποβαθμίζει το ρόλο της Γερμανίας ως προκεχωρημένου φυλάκιου της δύσης απέναντι στη Ρωσία,γεγονός που θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην Ελλάδα ειδικότερα. 

Η σαρωτική άνοδος του ευρωσκεπτικισμού παντού στην Ευρώπη με εμπροσθοφυλακή του στην Ιταλία των Σαλβίνι και Ντι Μαίο και τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, σε συνδυασμό με το Brexit και την ανατρεπτική πολιτική του νέου Πλανητάρχη, προδικάζει τις μεγάλες αλλαγές που θα επέλθουν μέσα στο ορατό μέλλον.

Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει κάποιος Ομπάμα ή Κλίντον για να αποτρέψει το Grexit και την επιστροφή της χώρας μας στο εθνικό μας νόμισμα. Η οποία πρέπει να γίνει με μελετημένο και συντεταγμένο τρόπο και διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η έξοδός μας από τη σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία που βιώνουμε εδώ και οχτώ χρόνια μέσα από τη νέα γερμανική ευρωκατοχή.


LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.