Νεφέλη Λυγερού


 

«Η τέχνη της πολιτικής συνίσταται στο να ξέρεις πότε ακριβώς να χτυπήσεις τον αντίπαλό σου λιγάκι κάτω από τη μέση», έλεγε ο Γερμανός καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ. Κάτι ήξερε ο πολιτικός που καθόρισε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τη μεταπολεμική φυσιογνωμία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στην περίπτωση, όμως, της σύγκρουσης Κοτζιά-Καμμένου τα χτυπήματα είναι τόσα πολλά που δυσκολεύεται να παρακολουθήσει κανείς τί συμβαίνει από τη μέση και κάτω, καθώς εκεί φαίνεται να στοχεύουν τα περισσότερα.

Εξάλλου, πρόκειται για μία προδιαγεγραμμένη σύγκρουση δύο εξαιρετικά συγκρουσιακών ατόμων. Οι άλλοτε συνοδοιπόροι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν εδώ και μήνες εισέλθει σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης. Το καμπανάκι του πρώτου γύρου χτύπησε τον Οκτώβρη, στο περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο. Τότε που ακούστηκαν τα περί Σόρος, μυστικών κονδυλίων και άλλα συναφή.

Τα όσα, όμως, διαδραματίζονταν στο εσωτερικό της κυβέρνησης από την μέρα της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών ουσιαστικά αποτελούσαν τα βήματα που οδήγησαν τους δύο πρώην κορυφαίους υπουργούς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εκεί κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά ο Νίκος Κοτζιάς κατά του Πάνου Καμμένου, κατηγορώντας τον ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά της κυβέρνησης.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να βγάλει στη φόρα σειρά απειλητικών μηνυμάτων που είχαν αποστολέα τον πρώην υπουργό Άμυνας. Ο Νίκος Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι έλαβε γραπτά μηνύματα όπως τα ακόλουθα:

«Α) Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23’ και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό του το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο: “Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή”.

Β) Στις 30.09.2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: “Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα… αλήτη” στις 20.32’ την ίδια ημέρα “…Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω”».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι αυτά είναι δύο από τα πολλά απειλητικά μηνύματα που έλαβε στο κινητό του από τον Πάνο Καμμένο. Η μηνυτήρια αναφορά του, μάλιστα, τελειώνει ως εξής: «Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο, εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το

“ανεξήγητο μένος”
».

Η μέσω Twitter απάντηση του Πάνου Καμμένου δεν άργησε να έρθει. «Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει ακόμα γραφτεί ο επίλογος της “ολέθριας” αυτής πολιτικής σχέσης που συνεχίζει να ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Slpress


LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.