Στόχος της ΠΦΑ πριν αποχωρήσει από την καρέκλα που έχει περιπαθώς εναγκαλιστεί είναι να επιβάλει τις ακραίες,εξωπραγματικές και καταστροφικές “ροζέ” ιδεοληψίες της, εκτός από την παράδοση φυσικά ολόκληρης της χώρας στις ορέξεις των Γερμανών, των δανειστών και των εποίκων Μουσουλμάνων μεταναστών.

Μετά το νόμο Παρασκευόπουλο που έχει μετατρέψει  σε “χάδι” τις κυρώσεις σε εγκληματίες, για να ολοκληρωθεί η “μπαχαλοδημοκρατία” που επαγγέλλεται η ροζέ αριστεροσύνη που κατάλαβε με ψέματα και φρούδες ελπίδες τις κυβερνητικές καρέκλες, εισάγει την αλλαγή του ποινικού κώδικα προς την ίδια κατεύθυνση και φιλοσοφία. Το όλο πνεύμα των αλλαγών, σε συνάρτηση με την πολιτική πρακτική που εφαρμόζεται,  είναι η απόλυτη χαλάρωση των κυρώσεων για παραβατικές και εγκληματικές πράξεις, έτσι ώστε στην πράξη, να οδηγηθούμε σε μια κατάσταση όπου ο πολίτης να αναγκάζεται να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Όσο κυλάει ο χρόνος όλο και νέα «διαμάντια» ανακαλύπτονται στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπου ανάμεσα σε άλλα, καταργούνται άρθρα που αφορούν την κατάρτιση ένοπλης ομάδας, τη βλασφημία του Θεού, της Εκκλησίας και της θρησκείας, την περιύβριση νεκρών, την απάτη για την αποφυγή της στράτευσης, τη διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων, κλπ.

Μεταξύ άλλων, καταργείται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (καταργούνται τα άρθρα 59-64 του ΠΚ). Σήμερα σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης επιβάλλεται και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 έως 5 χρόνια και σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης συνεπάγεται αυτοδικαίως και πάλι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν προβλέπεται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, τα αδικήματα τα οποία μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα και έχουν επιεικέστερη αντιμετώπιση είναι:

– το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή αυτό της κατασκευής και χρήσης μολότοφ που χρησιμοποιούν οι μπαχαλάκιδες στην Αθήνα, το οποίο μετατρέπεται από κακούργημα που είναι τώρα με προβλεπόμενη ποινή έως κάθειρξη 20 ετών, σε πλημμέλημα με προβλεπόμενη ποινή τα 3 έτη και σε περίπτωση μάλιστα που παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, παύει η δίωξη πριν ξεκινήσει (άρθρο 272),

-οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (άρθρο 135),

-η νόθευση αποδεικτικών (άρθρο 139),

-το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας μετατρέπεται σε πλημμέλημα (άρθρο 370Α) ,

-η υπηρεσία στον εχθρό (άρθρο 143),

-η δωροδοκία πολιτικών προσώπων (άρθρο 159Α),

-η τρομοκρατική οργάνωση ( άρθρο 187Α) και

-ο εμπρησμός (άρθρο 264) και η πλημμύρα (άρθρο 268).

Κατάργηση ουσιαστικών-βασικών άρθρων

Παράλληλα, καταργούνται ουσιαστικά άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα, τα οποία μάλιστα σχετίζονται με τη βλασφημία θρησκειών, την περιύβριση των νεκρών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, καταργείται μια σειρά άρθρων του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία συνθέτουν το ιδεολογικό και πολιτικό στάτους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν, εκτός από την άρση του πολιτικού ασύλου:

-πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες (άρθρο 192),

-κατάρτιση ένοπλης ομάδας (άρθρο195),

-διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων (άρθρο 197),

– κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό και θρησκεία (άρθρα 198-199),

– περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του (άρθρο 201) και

-εγκλήματα που ανάγονται στην στρατιωτική υπηρεσία, στην υποχρέωση στράτευσης και παράνομη αποδημία προς αποφυγή της στράτευσης (άρθρα 202 – 206).

Μια από τις ποιο σημαντικές αλλαγές που ελάχιστα έχει συζητηθεί είναι ότι άτομα ηλικίας μέχρι 25-28 ετών θα αντιμετωπίζονται ως άτομα νεαρής ηλικίας, δηλ.  με ποιο ήπιο τρόπο όπως περίπου ισχύει για τους ανήλικους. Με δεδομένο ότι, ακόμα και μεσήλικες μετανάστες που πρωτοστατούν στην παραβατική και εγκληματική δραστηριότητα, δηλώνουν ανήλικοι ή πολύ νεαρής ηλικίας, αυτό σημαίνει ότι, οδηγούμαστε σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας από μέρους τους. Καλή μας τύχη. 

 


1 COMMENT

  1. (Το) like για το θέμα σας βεβαίως και όχι αυτά που θα ισχύουν… (Με νέο ποινικό Κώδικα) Πάντα ευγνώμονες -για την ενημέρωση κα ι όλα!!!!!

LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.