Συνάντηση πραγματοποίησαν στο Παρίσι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της  Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, ενισχύοντας τους δεσμούς τους, εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Οι δυο τους συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους με σκοπό να συσπειρώσουν τις πανευρωπαϊκές δυνάμεις στην κοινή τους γραμμή, ενάντια στην Ευρώπη της Γερμανίας, απέναντι στο προσκλητήριο εισβολής μεταναστών στην Ευρώπη και στην  καταστροφική οικονομική  πολιτική της ευρωζώνης που κατευθύνεται από το Βερολίνο και τη Νέα Τάξη. 

Οι δύο πολιτικοί, ευρωσκεπτικιστές και υποστηρικτές αντι-μεταναστευτικών πολιτικών, εξέτασαν τα σχέδια τους για μια «εναλλακτική Ευρώπη» και παρουσίασαν αυτό που ο Σαλβίνι ονομάζει ως «Πρότζεκτ για την Αφρική».

«Οι εχθροί της Ευρώπης είναι αυτοί που έχουν οχυρωθεί στις Βρυξέλλες. Οι εχθροί του ευρωπαϊκού λαού είναι ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιταλός υπουργός και πρόεδρος της Λέγκα του Βορρά.

Όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, επεσήμανε ότι «το ραντεβού του Μαΐου θα είναι το τέλος μιας διαδρομής, μια επανάσταση της κοινής λογικής» και ξεκαθάρισε ότι «η πραγματική πρόκληση είναι η μάχη κατά της επισφαλούς εργασίας και της ανεργίας».

Αναφορά έκανε και στην εν εξελίξει διαμάχη με την Κομισιόν, σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας. «Προσέχω τις εκτιμήσεις των χρηματιστηρίων, των αγορών, των αναλυτών, όμως όταν ένα σχέδιο προϋπολογισμού, όπως το δικό μας, βάζει στο κέντρο το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στη ζωή, στη σύνταξη, αυτό προηγείται κάθε άλλης λογικής» εξήγησε, χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικό Μέτωπο), παρατήρησε ότι «η Ε.Ε. έχει οικοδομηθεί πάνω σε πολλές υποσχέσεις, αλλά σε πολύ λίγα επιτεύγματα και αποτελέσματα εντελώς αξιοθρήνητα».

«Δεν αγωνιζόμαστε εναντίον της Ευρώπης, αλλά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει γίνει ένα ολοκληρωτικό σύστημα» έσπευσε να συμπληρώσει, ενώ εκτίμησε ότι «τον Μάιο θα γραφτεί ιστορία, η ανάδυση μιας Ευρώπης των Εθνών».

Κοινό μήνυμα Σαλβίνι — Λε Πεν: Οι εχθροί της Ευρώπης είναι οχυρωμένοι στις Βρυξέλλες

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Σαλβίνι, επί τάπητος στη σημερινή τους συζήτηση ετέθη η ατζέντα των ευρωεκλογών, όπου οι ευρωσκεπτικιστές από την δεξιά και την αριστερά αναμένεται να έχουν πάνω από 190 ευρωβουλευτές και να παοτελούν την δεύτερη ή και την πρώτη δύναμη στην ευρωβουλή, γεγονός που μπορεί να αλλάξει πολλά αν όχι όλα όσα επικρατούν στη σημερινή ΕΕ της Γερμανίας.

Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα “Αυγή”, αποκαλεί τη συνάντηση και συσπείρωση των δύο ηγετικών πολιτικών προσωπικοτήτων της Ιταλία και Γαλλίας ως “Μαύρη διεθνή”. Και κατά τη συνήθη παράδοση, τα συστημικά ΜΜΕ αποκαλούν “ακροδεξιούς” τους δύο ηγέτες, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τους ακολουθεί σήμερα η πλειοψηφία του Ιταλικού και του Γαλλικού λαού.

Είναι λοιπόν ακροδεξιά η πλειοψηφία του Ιταλικού και του Γαλλικού λαού, όπως και των περισσότερων άλλων χωρών στην Ευρώπη που εξεγείρονται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γερμανίας και την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης ; Εδώ μπαίνει το κλασσικό ερώτημα ” είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμνενίζουμε’;


 

 

 


LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.