Βαθύτατα θλιβερό και συγκλονιστικό το θέαμα της φοβερής πυρκαγιάς που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων, την εμβληματική αυτή ιστορική εκκλησία, σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Η  πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού, δήλωσε  ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε να είναι “ενδεχομένως συνδεδεμένη” με τις συνεχιζόμενες ανακαινίσεις. Ωστόσο, αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν σημειώθηκε καμία εργασία κατά την έναρξη της πυρκαγιάς, επειδή οι εργάτες είχαν τελειώσει για την ημέρα.

 

Ένας εκπρόσωπος του Καθεδρικού Ναού είπε: “Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πώς άρχισε η πυρκαγιά. Δεν θα έπρεπε να υπήρχαν εργάτες στην περιοχή γιατί σταματούν μεταξύ 17:00 και 17:30. Η αστυνομία στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για την αιτία της πυρκαγιάς και ο εισαγγελέας της πόλης, Ρέμι Χέιτζ, δήλωσε ότι, ήταν πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η αιτία.

 

Υπήρχαν επίσης ανεπιβεβαίωτες αναφορές στην εφημερίδα Le Parisien ότι η εγκληματική υπηρεσία της Γαλλικής αστυνομίας ερευνά την πιθανότητα σκόπιμης εγκληματικής ενέργειας, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμιά σχετική ανακοίνωση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, πότε και που έχουν υπάρξει πυρκαγιές εκκλησιών χωρίς αυτό να αποτελεί ενέργεια συστηματικής επίθεσης από Μουσουλμάνους τρομοκράτες ; Ευχόμαστε να διαψευστούμε για τις εικασίες αυτές.


LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.