Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Μιλάμε ασφαλώς για το ίδιο πρόσωπο. Για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Για αυτόν που καλούσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Για αυτόν που δήλωνε ότι αποκλείεται να συνεργαστεί σε κυβέρνηση με τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν που καταψήφιζε την κυβέρνηση λίγες μέρες πριν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι αυτός που ξαφνικά είδε «το φως το αληθινόν» και προσχώρησε στην υπό τον ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Συμμαχία».

Λίγες εβδομάδες μετά την προσχώρηση (προγραμματική Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού. Είναι νέος άνθρωπος ο κύριος υπουργός. Δεν έχει πολλά χρόνια στην πολιτική κονίστρα αλλά πρέπει να του αναγνωριστούν ορισμένα προσόντα. Αυτά ίσως να μην είναι ορατά από την κοινωνία των πολιτών είναι τέτοια που του επέτρεψαν να γίνει βουλευτής χωρίς να περάσει από την βάσανο της εκλογής (Επικρατείας) και τώρα αλλάζοντας… έγκαιρα κόμμα να γίνει και υπουργός!

Βρείτε πολλούς που να το καταφέρνουν. Θα αναλογιστείτε ίσως, ότι αυτό το παράδειγμα πολιτικής ανέλιξης δεν είναι και τόσο θετικό για να το προβάλλουμε σε νέους ανθρώπους. Ειδικά σε όσους έχουν πιστοποιημένα προσόντα αλλά δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Σε όσους αρνούνται να καταθέσουν την αξιοπρέπειά τους στα πόδια των αφεντικών για να εξασφαλίσουν μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας. Σε όσους θεωρούν ότι τα προσόντα και η αξιολόγηση είναι που πρέπει να τους ανοίγουν δρόμους και όχι η ευλύγιστη μέση. Σε όσους πιστεύουν ότι η επιμονή σε αρχές και αξίες είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ανταλλάξιμη.

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να εξηγούσε σε όλους τους νέους ανθρώπους, ο κ. Θεοχαρόπουλος πως είναι δυνατό σήμερα να λες άσπρο και μετά από λίγο καιρό να λες μαύρο. Πως είναι δυνατό να ψέγεις τον κ. Πολάκη για το ιταμό ύφος τους και μετά να κάθεσαι μαζί του στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Αλλά τώρα, που καιρός να ασχοληθεί με όλα αυτά ο νεόκοπος υπουργός Τουρισμού. Βυθισμένος στην υπουργική του καρέκλα επικεφαλής ενός κόμματος που έχει διασπαστεί τρεις φορές από τότε που έλαβε ποσοστό 0,4% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές , έχει να ασχοληθεί εκτός από τα θέματα του Τουρισμού και με το… ζέον θέμα της παρουσίας του και στη νέα Βουλή. Εκτός αν το θέμα έχει ήδη λυθεί στο πλαίσιο της… προγραμματικής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ…

*Πηγή: pagenews.gr


LEAVE A REPLY







This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.