Κομματική ταμπέλα στον… Ιησού Χριστό έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια γκροτέσκα προσπάθεια να εξευμενίσει τον θρησκευόμενο κόσμο που είναι θυμωμένος  και απογοητευμένος από τις αντιχριστιανικές αρχές με τις οποίες πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης  Τσίπρας, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε να εμφανίσει την Αριστερά πιο κοντά στις χριστιανικές αντιλήψεις σε σχέση πάντα με τη δεξιά παράταξη, όταν, εγκαινιάζοντας το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας και απευθυνόμενος στον μητροπολίτη του νησιού κ. Θεόφιλο, σχολίασε, αγνοώντας, προφανώς, ότι ο Χριστός στέκεται πάνω από τις ιδεολογίες και τις πολιτικές του κόσμου τούτου: «Οι δικές μας οι αρχές και οι αξίες, η δική μας ιδεολογία, κι ας μας λένε κάποιοι κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά συγκριτικά με όσα πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς». 

ΠεριοδείαΑυτή, άλλωστε, ήταν η κεντρική ιδέα που θέλησε να περάσει κατά τη διήμερη περιοδεία του σε Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιωάννινα, στην οποία ομολογουμένως συμμετείχε πολύς κόσμος. Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας το μεγάλο πλήθος, δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση προσπαθώντας να ακυρώσει τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Η μαζική παρουσία των πολιτών στις συγκεντρώσεις μας είναι η πραγματική δημοσκόπηση» είπε πολλές φορές ο κ. Τσίπρας σε όλους τους σταθμούς του στην Ηπειρο. 

Ταυτόχρονα έδωσε δημόσια στήριξη στον Παύλο Πολάκη, μιλώντας για την εξυγίανση στον χώρο της Υγείας και όσα η κυβέρνησή του έκανε στον τομέα αυτό. «Διώξαμε από τον ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια» τόνισε, ενώ ανακοίνωσε νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου, καθώς επίσης 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στον χώρο της Υγείας στην επόμενη τετραετία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου (διαβάστε αναλυτικά στις σελ. 6-7) σχετικά με το πενθήμερο και το οκτάωρο. 

Και ο Μητσοτάκης το δικό του βιολί 

«Σήμερα (σ.σ.: χθες) κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης το τερμάτισε. Έσπασε όλα τα κοντέρ. Αντί να δεσμευθεί για τη διατήρηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που θα ψηφίσουμε στη Βουλή, αυτός δεσμεύθηκε για την κατάργηση του 5ημέρου και την καθιέρωση 7ήμερης εργασίας. 


LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.