Θεόδωρος Κατσανέβας

Όταν η Αγκέλα Μέρκελ επισκέφτηκε τη χώρα μας πριν από μερικά χρόνια επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η Αθήνα κάηκε από τις μαζικές και  βίαιες κινητοποιήσεις εναντίον της. Λίγο πριν την αναχώρηση της, η Γερμανίδα Καγκελάριος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν και πόσο την ενόχλησαν οι έντονες και μαζικές αυτές κινητοποιήσεις που την στοχοποίησαν. Και εκείνη απάντησε με πονηρό χαμόγελο :” Κάθε άλλο, το αντίθετο θα με ενοχλούσε. Οι πολίτες πρέπει να διαμαρτύρονται. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας“.

Η κουβέντα αυτή της Αγκέλας Μέρκελ, συνοψίζει την ουσία της σύγχρονης βελούδινης οικονομικής Γερμανικής κατοχής του 4ου Ράιχ. Οι πολίτες μπορεί να διαμαρτύρονται και να εκτονώνονται, όσο οι κατοχικές δυνάμεις ελέγχουν την οικονομία και τα ΜΜΕ και κατέχουν την πραγματική εξουσία. Η εδώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση,το κοινοβούλιο, αποτελούν χρηστικές προεκτάσεις αυτής της μεταμοντέρνας βελούδινης κατοχής.

Σήμερα, η Γερμανία, το 4ο ΡάΙχ, έχει καταλάβει την χώρα μας όχι με τα όπλα όπως στην περίοδο 1941-44, αλλά με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό όπλο : με τον έλεγχο της οικονομίας, του νομίσματος και των ΜΜΕ. Πρόκειται για μια μεταμοντέρνα βελούδινη κατοχή που δεν χρησιμοποιεί τη βία όπως στο παρελθόν. Δεν φυλακίζει,δεν βασανίζει ή δολοφονεί τους αντιπάλους της όπως στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας, ή όπως μεταχειρίζονται τους αντιπάλους τους τα αυταρχικά ή και δημοκρατικοφανή καθεστώτα.

Οι σημερινοί στοχευμένοι εχθροί της βελούδινης γερμανικής κατοχής της χώρας μας δεν είναι οι κουμουνιστές, τροτσκιστές, αναρχικοί, αντιφρονούντες, ή διάφοροι “φωνακλάδες” αντιρρησίες χωρίς στόχο, σκοπό και προοπτική ανατροπής. Οι κουμουνιστές, οι τροτσκιστές επιτρέπονται να υπάρχουν, όσο δεν αποτελούν πραγματική απειλή για την ανατροπή του καθεστώτος.

Οι άλλοι, οι διάφοροι ψευτο-επαναστάτες χωρίς αιτία, οι διαμαρτυρόμενοι χωρίς σκοπό και στόχο, είναι χρήσιμοι πελάτες της βελούδινης κατοχής. Αυτοί οι ανερμάτιστοι φωνακλάδες,παρέχουν μέγιστες υπηρεσίες, αφού οι αδιέξοδες φωνασκίες, οι διαμαρτυρίες, οι πορείες, οι απεργίες, ακόμα και τα βίαια επεισόδια που προξενούν, λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης της λαϊκής οργής.

Σε αντίθεση με το χθες, σήμερα η βελούδινη κατοχή, διαθέτει ένα μοναδικής ισχύος πανίσχυρο όπλο με το οποίο ελέγχει την πολιτική βούληση των πολιτών : τα ΜΜΕ και ειδικότερα την τηλεόραση που έχει υποκαταστήσει τις κάνες των όπλων. Από εκεί διαδίδει ψέματα, φοβίες και φρούδες ελπίδες αγοράζοντας χρόνο.

Η βελούδινη μεταμοντέρνα Γερμανική κατοχή, όχι μόνο φοβάται τις διαμαρτυρίες, την αδιέξοδη οργή, τις συγκεντρώσεις, τα επεισόδια, ακόμα και τις βιαιοπραγίες, αλλά τις θεωρεί χρήσιμες για τον έλεγχο της χώρας. Όσο δεν υπάρχει συνεκτική, σοβαρή, αποτελεσματική, εφαρμόσιμη, εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, όταν δεν υπάρχει σοβαρή λύση για τα αδιέξοδα, οι διαμαρτυρόμενοι μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν.

Η βελούδινη κατοχή έχει μόνο έναν φόβο. Την αλήθεια, την κοινή λογική, τα ισχυρά επιχειρήματα. Για αυτό και διαστρεβλώνει την αλήθεια και διασπείρει άπειρα ψέματα. Και πάνω απ’ όλα φιμώνει την άποψη για την έξοδο από την ευρωφυλακή που αποτελεί σήμερα τη μόνη εφικτή, αποτελεσματική, σοβαρή πρόταση απαλλαγής από την σύγχρονη γερμανική κατοχή, που μας έχει οδηγήσει στην την απέραντη φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τον υφαρπαγή και τον αφανισμό της χώρας.

Οι επιλεγόμενες κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουν παραδώσει τη χώρα σιδηροδέσμια στους Γερμανούς. Για αυτό και η μοναδική σοβαρή πρόταση δυνητικής ανατροπής με συγκροτημένες θέσεις και αδιάσειστα επιχειρήματα, για την απαλλαγή από το 4ο Ράιχ, πνίγεται, στην ουσία απαγορεύεται να εκφραστεί στα κεντρικά ΜΜΕ όπου παίζεται το πολιτικό παιχνίδι.

Μέσα στο κοινοβούλιο βιώνουμε ένα ευτράπελο θέατρο. Εκεί συγκρούονται δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση με τη ΝΔ και τις διάφορες Ποταμίσιες, Λεβέντικες και τις άλλες παραφυάδες της. ¨Όλοι τους παίζουν το ίδιο βιολί. Όλοι υποστηρίζουν ότι κατέχουν τη μαγική συνταγή για να τιθασεύσουν τον δεσμοφύλακα της χώρας, τη σύγχρονη βελούδινη γερμανική κατοχή.

Παράλληλα, εξωκοινοβουλευτικοί πολιτευτές και πολιτικάντηδες λένε διάφορες ανοησίες όπως ότι το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ ή ή δραχμή, αλλά το ευρώ ή η δημοκρατία ! Διάφοροι αυτόκλητοι «σωτήρες» αναγορεύουν εαυτούς ως τη λύση του προβλήματος. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από τους άλλους, πως θα καλυτερεύουν τα πράγματα μέσα στην ευρωφυλακή!

Όλοι τους, κυβερνώντες, δήθεν αντιπολιτευόμενοι κυβέρνηση, «σωτήρες», πολιτευτές και αδιέξοδοι φωνακλάδες, συμμετέχουν συνειδητά ή ασυνείδητα σε μια μεγάλη πολιτική φαρσοκωμωδία. Δεν έχουν καταλάβει, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι,για να γλιτώσεις από την φυλακή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να την γκρεμίσεις.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, οι λαοί της Ευρώπης, κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα για το ξήλωμα της βελούδινης κατοχής από το 4ο Ράϊχ. Και εδώ στην Ελλάδα έχουμε χρέος να κάνουμε το ίδιο. Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας 


 


4 COMMENTS

 1. Κύριε Κατσανέβα. Έχετε απόλυτο δίκιο. Τί θέλει η Ελλάδα στην ΕΕ και στο Ευρώ; Τι θέλει η Ελλάδα σε μια ένωση, η οποία δημιουργήθηκε μόνο εις όφελος αυτών των χωρών που κατασκευάζουν, εις όφελος αυτών που παράγουν;

  Τι θέλει η Ελλάδα στην ΕΕ, η οποία δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί;

  Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο;

  Αφού δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας βάζοντας δασμούς σε ότι εισάγουμε, κάθε χρόνο θα έχουμε έλλειμμα.

  Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι με την είσοδο μας στην ΕΕ, μειώσαμε εσκεμμένα τα έσοδα της χώρας;

  Πρέπει να είναι κάποιος πραγματικά προδότης, για να μειώσει εσκεμμένα τα έσοδα της χώρας του.

  Για ποιο λόγο; Επειδή …”ανήκομεν εις την Δύση”;

  Πως έγινε το χρέος μας 290 δις το 2009 αφού είναι γνωστό ότι το 2002 που μπήκαμε στο Ευρώ χρωστούσαμε 150 δις;

  Μήπως επειδή ίσως ήμαστε …άτυχοι, αφού αγοράζουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό μας πιο ακριβά από ότι οι άλλες χώρες;

  Την ασφάλεια των συνόρων της ΕΕ θα έπρεπε βέβαια να την αναλάβει η ίδια η ΕΕ και όχι μόνοι μας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

  Μήπως το δημόσιο χρέος αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις;

  Μήπως αυξήθηκε τόσο, επειδή είχαμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους;

  Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει γρήγορα να φύγουμε από την ΕΕ και το Ευρώ και χρειαζόμαστε επειγόντως εθνικό νόμισμα.

  Δεν έχει καμμία σημασία εάν θα έχουμε Ευρωδραχή ή Δραχμή ή …Οβολό. Εθνικό νόμισμα να είναι αρκεί. Εθνικό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο.

  Ομοίως και τραπεζικό σύστημα.

  .

  Και αφού αναφέρθηκα σε έξοδο από αυτή την ΕΕ, θα γράψω και τα εξής:

  – Καταρχάς, δεν μπορεί η πρώην ΟΝΕ να είναι πλέον μόνο …ΝΕ. Να έχουμε δηλαδή μόνο κοινό νόμισμα.

  Η ΕΕ θα έπρεπε πρωτίστως να είναι οικονομική ένωση, δηλαδή όλες τις τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ θα πρέπει ολόκληρη η ΕΕ να τις χρηματοδοτεί (ανακεφαλαιοποιήσεις και εγγυήσεις) και όχι να χρηματοδοτεί μόνη της η κάθε χώρα αυτές που βρίσκονται στο έδαφός της.

  Η ΕΕ πρέπει να χρηματοδοτεί όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες της ΕΕ να συμμετέχουν.

  Ανάλογα όμως με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.

  – Ότι εισάγει μια χώρα της ευρωζώνης από εταιρία άλλης χώρας της ευρωζώνης, η εταιρία αυτή να πληρώνει το ποσοστό του φόρου της, όχι στην εφορία της χώρας στην οποία βρίσκεται, αλλά στην εφορία της χώρας που πωλούνται τα προϊόντα αυτά.

  – Ότι κατασκευάζεται εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να εισέρχεται στην ευρωζώνη με δασμούς (πχ. τα «γερμανικά» φάρμακα της Bayer κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές).

  Αυτά είναι πολύ εύκολο να γίνουν και προπάντων δίκαια, αλλά ποιος θα τα πει, ποιος θα τα επιβάλλει…

  Εάν παραμείνουμε σε αυτή την ΕΕ (που εγώ προσωπικά δε θέλω και δεν ξέρω καν γιατί μπήκαμε) και δε θέλουν οι “φίλοι” μας να πληρώνει η εταιρία της Γερμανίας τους φόρους της στην Ελλάδα, υπάρχει και μία άλλη λύση.

  Ότι δασμούς εισπράττει η ΕΕ από τα εμπορεύματα των χωρών εκτός ΕΕ, δε θα τα διαμοιράζει ομοιόμορφα στις χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά θα μοιράζονται οι δασμοί αυτοί ανάλογα την οικονομική κατάσταση της κάθε χώρας της ΕΕ.

  Ή έστω, ανάλογα με το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών της κάθε χώρας. Όταν μια χώρα της ΕΕ εξάγει περισσότερα από ότι εισάγει, τότε δε θα πρέπει να παίρνει ποσό από τους δασμούς που εισπράττει η ΕΕ.

  .

  Θα ολοκληρώσω τις σκέψεις μου για σήμερα, γράφοντας τα κάτωθι:

  Παλιά το χρήμα είχε αντίκρισμα σε χρυσό, ενώ στην εποχή μας το Ευρώ σχεδόν δημιουργείται κατά το δοκούν.

  Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε (είναι υποχρεωμένη αφού έχουμε Ευρώ, αλλά για τα μάτια του κόσμου …θα μπορούσε) να διαγράψει αυτό το ποσό που πήγε για τις χρηματοδοτήσεις Ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ, χωρίς να της στοιχίζει απολύτως τίποτε.

  Όπως ακούγεται ότι κάνει τώρα η ΕΚΤ, πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

  Ή επίσης, κανείς δεν ξέρει ότι η ΕΚΤ πληρώνει τώρα τελευταία για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ισπανικών τραπεζών…

  Και αν δε δίναμε εμείς αυτά τα πολλές δεκάδες δις και φαλίριζαν οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του, όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.

  • Θα γράψω και κάτι ακόμα. Κάτι που έχω γράψει δεκάδες φορές.

   Γράφετε ότι οι επιλεγόμενες κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουν παραδώσει τη χώρα σιδηροδέσμια στους Γερμανούς. Γαιτί όμως;

   Θα μακρυγορίσω και πάλι, αλλά έχω την απάντηση. Ή μάλλον την απάντηση την έδωσε αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην γερμανική Δικαιοσύση.

   Ο Jörg Michael Kutschenreuter κατέθεσε ενόρκως ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της με την αναλογία 3/2/1.

   Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.

   Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;

   Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.

   Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού.

   Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αλλά και των εισαγωγέων.

   Άυτές τις μίζες όμως τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.

   Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

   Ωχ, μάλλον κατηγόρησα τα λαμόγια τους πολιτικούς μας.

   Όχι όμως εγώ, ο Kutschenreuter το έκανε.

   Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για αυτό; 14 χρόνια πέρασαν…

   Και ποιος θα τους τιμωρήσει, εσείς και εγώ; Και ποια είναι η τιμωρία που τους πρέπει; Μπορεί να φαίνονται ωραίες οι κρεμάλες στο Σύνταγμα και να τους …ταιριάζουν κιόλας, αλλά η πραγματική τιμωρία που τους αρμόζει, η τιμωρία προς παραδειγματισμό, είναι η καταδίκη για εθνική προδοσία. Και άρα για εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδος.

   Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).

   Μόλις κάποιος καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία, οι πράξεις που έκανε και για τις οποίες καταδικάστηκε, αίρονται.

   Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για κάποιον που η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη τον καταδίκασε ως προδότη.

   Και οι προδοτικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε, αίρονται.

   Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, επαναλαμβάνω.

   Η εσχάτη προδοσία ισχύει για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 65% του προέκυψε από τις χρηματοδοτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περίπου 200 δις έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς (ξεκίνησε με τα 23 δις ο Καραμανλής), για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας και ως “κρατικές εγγυήσεις” τους. Ας μην ξεχνάμε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος που δήθεν πήγε στις τράπεζες δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.

   Και αναφέρομαι σε δήθεν χρέος, αφού μέχρι και ο ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.

   Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας. Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε.

   Όλα τα ξεπουλήματα λοιπόν, που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Και τέτοιες δίκες δεν είναι μακροχρόνιες, όπως όλες οι σημαντικές δίκες στις μέρες μας, αλλά γίνονται άμεσα.

   Μόνο που θα πρέπει να μας κυβερνήσουν άλλοι.

   Και δεν έχει σημασία εάν όλο μας το χρέος πήγε για ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών ή όχι, επειδή ακόμα και το χρήμα που το χρωστάμε αλλά δεν το δανειστήκαμε για τις τράπεζες μας το διαγράφουν και αυτό τα διεθνή δικαστήρια. ‘Οπως διέγραψαν στον Μεταξά τα …προπολεμικά χρέη, ο λαός έχει προτεραιότητα και όχι το χρήμα.

   Άσχετα εάν κάποιοι προδότες στη συνέχεια (1962 και 1964) τα αναγνώρισαν.

   Το ίδιο με τον Βαρουφάκη είπε και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Νταλέμα, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις.

   Ο Νταλέμα νόμιζε ότι ήταν …τόκοι, ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάναμε …ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.

   Εάν όμως ήταν τόκοι θα έπρεπε να χρωστάμε …μερικά τρις.

   Επίσης, τις τράπεζες τις χρηματοδοτεί ανέκαθεν μόνο όποιος εκδίδει το χρήμα, επειδή ακριβώς εκδίδει το χρήμα (η Ελλάδα έχει Ευρώ που δεν το εκδίδει μόνη της, αλλά η ΕΚΤ).

   Και αυτά τα περισσότερα από 200 δις προστέθηκαν στο χρέος μας.

   https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg

   Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» σε λίγα μόλις χρόνια σχεδόν …300 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας επί Καραμανλή …έβγαινε δεν έβγαινε;

   .

   Και αφού αναφέρθηκα στα προπολεμικά χρέη, θα γράψω για κάτι που συνέβη λίγο πριν τον Παπαδόπουλο και φαντάζομαι πως και αυτό ήταν μια από τις αιτίες της χούντας:

   Αναφέρομαι στους τρεις “μεγάλους” ηγέτες της Ελλάδας.

   Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο “Η Κύπρος κείται μακράν”), Γεώργιος Παπανδρέου (ο παππούς του ΓΑΠ) και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας ή παππούς του Κούλη).

   Το 1964 έγινε η τελική ρύθμιση των …προπολεμικών χρεών. Αν μη τι άλλο, για την προσφορά της χώρας στη νίκη των συμμάχων κατά τον βππ, έπρεπε τουλάχιστον να μας διαγράψουν τα χρέη τα προπολεμικά. Και δε θα γίνονταν και απολύτως τίποτα αν αρνούμαστε εμείς αυτό το χρέος και ποτέ δεν το αποπληρώναμε. Μετά τα τόσα δεινά του λαού μας κατά τον βππ, μετά το κατοχικό “δάνειο”, με ανοιχτές τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, χρωστούσαμε κιόλας;

   Και μάλιστα χρέη που είχε διαγράψει ο Μεταξάς και η Ελλάδα είχε δικαιωθεί δικαστικώς από τα διεθνή δικαστήρια.

   Η κυβέρνηση όμως του Γεωργίου Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υπέγραψε τη χειρότερη δανειακή σύμβαση και ρύθμιση χρεών που έχει υπογράψει ποτέ η χώρα (εκτός από τη σημερινή). Αναγνώρισε το σύνολο των προπολεμικών χρεών της χώρας από το 1881 και μετά. Στο ακέραιο της αξίας τους, χωρίς να παίρνουμε υπόψη αυτά που πληρώθηκαν από τη χώρα ή που είχαν πληρωθεί μέχρι τότε. Χωρίς να παίρνεται υπόψη ότι γι’ αυτά είχαμε κηρύξει 2 πτωχεύσεις επίσημες, το 1893 και το 1932. Αναγνώρισαν επιπλέον το σύνολο των τόκων υπερημερίας που είχαν μεταφέρει φυσικά σε τιμές του 1964, συν 71% προσαύξηση των τόκων υπερημερίας για το πιστωτικό κίνδυνο και φυσικά την ψυχική οδύνη, το πρόβλημα της …ψυχικής γαλήνης, που είχαν υποστεί οι δανειστές.

   Η τελική ρύθμιση έγινε το 1964 με την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Η αναγνώριση όμως αυτών των «οφειλών» έγινε το 1962 επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

   Καθορίστηκε να πληρωθούν αυτά τα χρέη σε 45 χρόνια. Που σημαίνει, 1964 και 45 = 2009. Ξεχρεώσαμε δηλαδή με τα …προπολεμικά χρέη το 2009.

   Αλλά ένα χρόνο μετά, το 2010, ξεκίνησαν τα …νέα χρέη. Το 2008 με Καραμανλή και πάλι, κάναμε δοκιμές και τα 23 δις που δώσαμε το Δεκέμβριο στις τράπεζες ως κρατικές εγγυήσεις, επιστράφηκαν. Το 2010 ξανά με Παπανδρέου, στη συνέχεια το 2012 με Παπαδήμο και με Σαμαρά έδωσε η Ελλάδα στις ιδιωτικές τράπεζες με τη μορφή κανακεφαλαιοποιήσεων, συνολικά πάνω από διακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ. Και βέβαια οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο.

   Περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ χρειάστηκε το ιδιωτικό τραπεζικό μας σύστημα που διαχειρίζεται Ευρώ. Το 65 με 70% του δήθεν εθνικού μας χρέους.

   Ο νοών νοείτω.-

   • Αφού όμως δεν κάνουμε λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους μας, θα κάνω εγώ μια απλή …προσθαφαίρεση:

    Αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις. Υπερβολικό βέβαια και δε θα εξηγήσω τώρα με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο χρωστούσαμε τόσα πολλά, αλλά το χρέος μας τόσο ήταν. Ήταν υπερβολικό το χρέος μας επειδή ίσως ήμαστε …άτυχοι αφού αγοράζουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό μας πιο ακριβά από ότι οι άλλες χώρες. Την ασφάλεια των συνόρων της ΕΕ θα έπρεπε βέβαια να την αναλάβει η ίδια η ΕΕ και όχι μόνοι μας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

    Πριν δέκα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ (ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008).

    Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν.

    Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Ενώ οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.

    Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε έως το PSI, περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια …ευγενική χορηγία της ΕΕ).

    Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

    Σύνολο 290 δις – 23 δις – 40 δις – 58 δις = 170 δις

    Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε το 2013 να είναι ούτε 170 δις και όχι …320 δις.

    .

    Και αφού αναφέρθηκα στην Ισλανδία, μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο “κόλπο”. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της.

    Αναλογικά με τον πληθυσμό της, το χρέος της ήταν μεγαλύτερο και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι τράπεζες χρειάζονταν και άλλο χρήμα για …ανακεφαλαιοποιήσεις. Αρνήθηκε όμως ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) να δώσουν αυτά τα χρήματα, να πάρουν και άλλα δάνεια, παρόλο που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και ανταυτού καλέστηκε ο ισλανδικός λαός σε δημοψήφισμα.

    Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ταΐσει τις τράπεζες εις βάρος του λαού, αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών και οι περισσότεροι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή.

    Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς;

    Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα, δικαιώθηκε η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.

    Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται, αλλά γράφω …εάν) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ, όπως εγώ πιστεύω) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά.

    Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.

    Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της.

    • Και αφού είναι εκλογές σήμερα, έστω ευρωεκλογές και όχι εθνικές εκλογές, θα προτείνω στον κόσμο τι να ψηφίσει.

     Δεν ξέρω ακριβώς ποιους, αλλά όποιος πιστεύει ότι θα μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα, είναι κάτι περισσότερο από απλά …άμυαλος. Δεν αναφέρομαι μόνο στους λαθραία εισερχόμενους μετανάστες αλλά και στο δήθεν χρέος μας.

     Και δεν έχω κάποια …ονομαστική λύση. Το μόνο που ξέρω, το μόνο που μπορώ να πω, είναι μακριά από αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, μακριά από τους γαλαζοπράσινους.

     Με τους συριζανέλ πιστεύω έκανε δοκιμή ο κόσμος και απέτυχε, γιατί και αυτοί γαλαζοπράσινοι είναι. Οι ΑΝΕΛ (που στην ουσία είναι ΕΞΕΛ) εναι ΝΔούλοι και οι συριζαίοι είναι πασόκοι (όχι μόνο όλα τα στελέχη του αλλά και ο ίδιος ο Αλ6ς είναι ο νέος λαοπλάνος Αντρέας).

     Τώρα ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο.

     Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς που μας κυβέρνησαν ως τώρα.

     Ούτε μπομπολιστάν και τα ΜΜΕμετίλας.

     Αλλά ούτε το δεκανίκι του συστήματος το ΚΚΕ, που πρώτον δεν είναι ΕΚΚ και δεύτερον εμφύλιος και παιδομάζωμα δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Και γράφοντας για δεκανίκι του συστήματος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν η αγανάκτηση είχε πιάσει κόκκινο, το ΚΚ είχε αναλάβει την “προστασία” της βουλής.

     Και αφού αναφέρθηκα στους λαθραία εισερχόμενους μετανάστες (που έχασαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα αλλά όχι τα κινητά τους), θα γράψω τη λύση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα και ας χαρακτηριστώ και ως …φασίστας ή και …ρατσιστής:

     Ο νόμος μας ορίζει ότι όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται.

     Εάν η Ελλάδα όλους αυτούς τους λαθραία εισερχόμενους, τους φυλάκιζε ή τους συγκέντρωνε (λόγω μεγάλου όγκου) στη Γυάρο ή και στη Μακρόνησο που υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις, πόσοι θα μας έρχονταν μετά; Πρέπει όλοι αυτοί να φυλακιστούν για ταυτοποίηση μέχρι την ενδεχόμενη απέλαση και ας μην είμαστε τόσο …ανθρωπιστές. Όπως έχει δικάωμα κάθε κυρίαρχο κράτος να το κάνει, βλέπε Λαμπεντούζα στην Ιταλία ή και το νησάκι της Αυστραλίας.

     Ή μήπως δεν αναγνωρίζει και ο ποιο αδαής. ποιοι είναι οι Σύριοι και ποιοι οι Πακιστανοί ή οι Μπαγκλαντεσιανοί ή οι Νιγηριανοί; Μάλιστα Σύριοι είναι πλέον μόνο το 5% των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα.

     Και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πρόσφυγες θεωρούνται μόνο σε γειτονική ασφαλή χώρα και όχι στην Ελλάδα. Επειδή όταν τερματιστεί ο λόγος που τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την πατρίδα τουςθα επιστρέψουν ξανά.

     .

     Θα γράψω τέλος τη μόνη λύση για την Ελλάδα, που όμως δεν την ακούμε από κανένα ΜΜΕ μας: Πρέπει να επιβάλουμε ΔΑΣΜΟΥΣ, δασμούς σε ότι εισάγει η χώρα, αφού πλέον σχεδόν μόνο εισάγουμε. Αυτό μπορεί όμως να γίνει μόνο αν είμαστε ανεξάρτητοι, αν φύγουμε από την ΕΕ.

     Πώς θα «ζήσει» η Ελλάδα σαν χώρα όταν εισάγει πολύ περισσότερα από ότι εξάγει; Αναγκαστικά, για να επιβιώσει η χώρα μας (η κάθε χώρα, η κάθε επιχείρηση) τα έσοδα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα, πώς όμως θα επιβιώσουμε αφού δεν έχουμε δικαίωμα να βάλουμε δασμούς σε ότι εισάγουμε, αφού δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας με τους δασμούς;

     Και μιλάμε για δασμούς πολλών δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο που πλέον δεν επιτρέπεται να βάζουμε στα προϊόντα των άλλων χωρών της ευρωζώνης. Με αυτό τον τρόπο κάθε χρόνο απαιτούμε πολλά δις και άρα αυξάνουμε το “χρέος” μας.

     Και να μην φοβάται κανείς την χρεοκοπία και τις κερδοσκοπικές πιέσεις.

     Και αυτό επειδή με εθνικό νόμισμα το Κράτος δεν χρεοκοπεί ποτέ, δεν μπορεί να χρεοκοπήσει.

     Και τις κερδοσκοπικές πιέσεις μπορούν να τις κάνουν μόνο εφόσον έχουν το νόμισμά μας. Εμείς γιατί να το δώσουμε; Εννοείται το νέο εθνικό νόμισμα.

     Τέλος, δεν πρέπει κανείς να φοβάται το υπέρογκο δημόσιο χρέος μας, αφού υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα της Ισλανδίας. Εκεί φαίνεται το πόσο εύκολα ένα τέτοιο δήθεν χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.

     Μάλιστα τα διεθνή δικαστήρια διέγραψαν στον …Μεταξά και τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας (άσχετα εάν άλλοι προδότες τα αναγνώρισαν το 1962 και το 1964), αφού “ο λαός έχει αξία και όχι το χρήμα”.

     Στη συνέχεια, όταν πλέον δε θα χρωστάμε, απαιτούμε και το κατοχικό δάνειο. Δικαστικώς εννοείται γιατί με τα λόγια…

     Το οποίο, με τους τόκους 75 χρόνων και σε σημερινά χρήματα, ο οικονομολόγος κύριος Τζανής Γκούσκος το υπολόγισε γύρω στα 500 δις και όχι 10 ή 20 δις όπως μας λένε οι κυβερνώντες μας. Και είναι σίγουρο χρήμα αφού πρόκειται για διακρατική “συμφωνία” αναγνωρισμένη και από τις δυο πλευρές (ακόμη και ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή του).

     Και δεν έχει σχέση με πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

     Μετά, απαιτούμε και αποζημιώσεις από ΕΕ για την κατάντιά μας από τους λάθος χειρισμούς με τα μνημόνια και τη φτωχοποίηση και από ΔΝΤ για τους …λάθος συντελεστές.

     Τέλος, όπως έγραψα, πρέπει η Ελλάδα να κλείσει στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, όλους αυτούς που την κατέστρεψαν, αυτούς που την καταχρέωσαν και αυτούς που την ξεπούλησαν και την ξεπουλάνε. Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

     Και όλες οι υπογραφές τους δε θα “δένουν” την Ελλάδα, όταν αυτοί θα καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.

     Και όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο.

     Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για προδότες.

     Για καταδικασθέντες από τη Δικαιοσύνη προδότες και οι προδοτικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν, αίρονται.

     Η εσχάτη προδοσία ισχύει και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. Αφού για να έχει ισχύ ο κάθε νόμος που ψηφίζεται τους βουλευτές, θα πρέπει να υπογραφεί και από τον Πρόεδρο. Ειδάλλως πάμε σε δημοψήφισμα ή σε παραίτηση του Προέδρου. Προβλέπεται από το Σύνταγμά μας.

     Και αν με κατηγορήσει κάποιος για …χρυσαυγίτη, για ψεύτη και για φασίστα, …ούτε που με νοιάζει.

     Εγώ απλά αναγράφω τι λέει το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο.-

LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.