Πέτρος Καράκης

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε τις προβλέψεις του «προβλέψεις μπακαλικής», έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις “μπακαλικής”. Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; 

Ένας ένα αστείος και μοιραίος για τη χώρα μας τύπος. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί μου ήρθαν  στο νου, γυρίζοντας πίσω στο χρόνο στο 2013, όταν ο Γιάννης Στουρνάρας ως Υπουργός οικονομικών τότε διαβεβαίωνε σε συνέντευξή του στο BBC αν δεν κάνω λάθος, ότι το 2013 θα είναι ο τελευταίος χρόνος ύφεσης της ελληνικής οικονομίας!

Είστε σίγουρος ( ; ) τον ρωτάει   ο δημοσιογράφος. Απολύτως σίγουρος απαντάει ο τύπος που λέγαμε. Είστε σίγουρος 100%, τον ξαναρωτάει ο δημοσιογράφος. Είμαι 100% σίγουρος απαντά ο αστείος και μοιραίος τύπος.

Θύμωσα πολύ τότε και θυμώνω αναδρομικά και ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες για το επίπεδο της φρασεολογίας, κάτι που δε συνηθίζω, ώστε αμέσως έκατσα να γράψω για το «Στουρναρισμό, αυτό το κατώτερο επίπεδο της πολιτικής και οικονομικής γελοιότητας και δουλοφροσύνης». Τι μας είπε  δηλ. τότε ο διορισμένος εθνικός μας καβαλάρης. Ότι μετά το 2013, η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να απογειώνεται και ότι σύντομα θα τρώμε με περίπου χρυσαφί ή έστω ασημί κουτάλια!

Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από τότε και η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κατρακυλά. Το οικονομικό ολοκαύτωμα που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός δεν έχει διεθνές προηγούμενος. Ο “αστείος και μοιραίος τύπος” που λέγαμε, επιβραβεύθηκε για τις δουλόφρονες επιδόσεις του και έχει διοριστεί μόνιμος περίπου διοικητής της κατ’ όνομα τράπεζας της Ελλάδος όπου εκτελεί εντολές των Γερμανών και εκτελεί και τη χώρα μας. 

Ναι είναι αστείος, μοιραίος  και ψεύτης ο τύπος. Λέει εξωφρενικά ψέματα, πιστός στο Γκεμπελικό δόγμα, πες, πες ψέματα, όλο και κάτι θα μείνει. Τα ψέματά του αυτά, τα αναμασάνε παπαγαλιστί με επαίσχυντη ασυδοσία τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης με κάτι απίθανους τύπους που παριστάνουν τους έγκυρους αναλυτές! Αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος είναι αλύπητος. Ο Θεός να βοηθήσει όλους αυτούς τους εγκάθετους  ψεύτες που υπηρετούν άνωθεν εντολές όταν θα έρθει σύντομα το πλήρωμα του χρόνου και αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά το μέγεθος της αμαρτίας τους σε βάρος της χώρας. Εύχομαι να είναι εδώ για να μπορέσουν να απολογηθούν. Και να μην έχουν δραπετεύσει με ελικόπτερο όπως είναι και το πιο πιθανό.

Για όσους έχουν χάσει τις ελπίδες τους, υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία έχει περίεργα γυρίσματα. Ποιος περίμενε λχ. στην εποχή της παντοδυναμίας του Τσαουσέσκου ότι ο ίδιος θα είχε το τέλος που είχε ; Αλλά ακόμα και αν η ώρα της κρίσης αργήσει και ο περί ου ο λόγος κύριος όπως και οι όμοιοί του έχουν απέλθει ή απομακρυνθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ιστορία θα τους έχει καταγράψει με τα ποιο μελανά της χρώματα ως σύγχρονους Εφιάλτες.


LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.