Σήμερα, ύστερα από δέκα χρόνια συνεχόμενης απέραντης φτωχοποίησης της χώρας μέσα στην κόλαση της ευρωζώνης, οφείλουμε επιτέλους να απαλλαγούμε από τις ανίερες, ατεκμηρίωτες, γελοίες φοβίες με τις οποίες μας βομβαρδίζει συστηματικά και σαρωτικά το κατεστημένο υπέρ του ευρώ και κατά του εθνικού νομίσματος, το οποίο χρησιμοποιούν οι 215 από τις 240 χώρες του κόσμου διεθνώς. Το κίνημα του ευρωσκεπτικισμού ενάντια στη γερμανοποίηση της Ευρώπης επεκτείνεται σήμερα σαρωτικά.

Οι πολίτες της Μ. Βρετανίας, αποφάσισαν με το Brexit την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς την έξοδο από το ευρώ οδεύει η Ιταλία με εμπροσθοφυλακή τη νέα κυβέρνηση των ευρωσκεπτικιστών.Η ήττα της Χίλαρυ Κλίντον σηματοδοτεί την ανάσχεση αν όχι την ανατροπή της παγκοσμιοποίησης και την ενδυνάμωση των εθνών-κρατών.

Η άνοδος του Ντ. Τράμπ στις ΗΠΑ υποβαθμίζει τη γεωπολιτική σημασία της Γερμανίας ως προκεχωρημένου φυλάκιου της δύσης απέναντι στη Ρωσία. Ο Ντ. Τράμπ, σε αντίθεση με τους Ομπάμα-Κλίντον, κάθε άλλο παρά συμπαθεί την ευρωζώνη που τη θεωρεί ότι, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας. Και όπως έχει δηλώσει, η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα. Είναι φανερό πως δεν πρόκειται να παρέμβει όπως έκανε ο προκάτοχός του Ομπάμα, με τη βοήθεια του ελάχιστου Ολάντ και τώρα μικρού Μακρόν της Γαλλίας, για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η χώρα μας πρέπει να καταβάλλει περίπου 9 δις και 11,3 δις ολόκληρο το χρόνο. Είναι δυνατόν να τα καταφέρει χωρίς τη στήριξη της Ουάσιγκτον ;

Οι Σουηδοί, Δανοί, Τσέχοι, Ούγγροι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι αρνούνται να συζητήσουν την ένταξή τους στο ευρώ. Η εναντίωση στην παγκοσμιοποίηση και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και μέσα στη Γερμανία, δείχνει ότι το ρολόι της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση. Όσο και αν το κρύβουν τα ΜΜΕ, οι περισσότεροι διεθνείς διαπρεπείς οικονομολόγοι και αναλυτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων συντάσσονται, περισσότερο ή λιγότερο, με τη δική μας πρόταση για το Grexit.Το Βερολίνο μπορεί να κερδίζει μικρές μάχες όπως στην Ολλανδία και στη Γαλλία, αλλά στο τέλος θα χάσει τον πόλεμο.¨οπως έχασε τους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους.

Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλλει 3,5% του ΑΕΠ ετησίως και επιπλέον 15-20% από τον βίαιο αφελληνισμό περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου. Καμιά χώρα στον κόσμο, ούτε και η Γερμανία, δε  θα μπορούσε να επιβιώσει υπό τέτοιες συνθήκες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να παίρνουν παράταση παραμονής στις δοτές καρέκλες της εξουσίας, παραδίνοντας τη χώρα στις χειρότερες επιταγές των κατοχικών δυνάμεων.

Η  πρότασή μας για το συντεταγμένο Grexit με οδηγό μελετημένο και συγκροτημένο πρόγραμμα μετάβασης στη δραχμή είναι η μόνη σωτήρια λύση για τη χώρα. Η πρόταση αυτή, δεν αποτελεί ιδεοληψία ή αυτόνομο στόχο, αλλά βασικό όχημα για την έξοδο από την κρίση, από τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία που δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν ο ελληνικός λαός. Γιατί καλό θα είναι να θυμηθούμε πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε σήμερα με το ευρώ. Και να κρίνουμε με τη λογική και όχι με βάση κατευθυνόμενες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις και ιδεοληψίες.

Είναι καιρός να επικρατήσει η λογική απέναντι στο παράλογο και στο φόβο.


1 COMMENT

  1. Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου.Επίσης είναι καλό να γράφεις το όνομά σου στα άρθρα, για να γνωρίζουν όλοι ποιος συντάκτης γράφει ορθά και αχρωμάτιστα. Σε ευχαριστώ πολύ.

LEAVE A REPLYThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.