Παράταση στο «μπλοκ» του Τραμπ από το Youtube

Παράταση στο «μπλοκ» του Τραμπ από το Youtube


Το YouTube επέκτεινε την αναστολή λειτουργίας του καναλιού του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη και περιόρισε την ικανότητα του συμβούλου Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι να βγάλει χρήματα από την πλατφόρμα.

Η εταιρεία που ανήκει στην Google ανακοίνωσε ότι για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες, θα επεκτείνει τους περιορισμούς που εμποδίζουν τον κ. Τραμπ να δημοσιεύσει στην πλατφόρμα. Η εταιρεία τον μπλοκάρει αρχικά στις 12 Ιανουαρίου εν μέσω φόβων πρόσθετης βίας μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του.

Το YouTube είπε αρχικά ότι έδωσε στον Τραμπ την πρώτη του από τις τρεις προειδοποιήσεις προτού τον απαγορεύσει μόνιμα από τον ιστότοπο σύμφωνα με τις πολιτικές περιεχομένου του, αναστέλλοντάς τον για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Επέκτεινε την αναστολή την περασμένη Τρίτη για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα. Αλλά η εταιρεία δεν προσέφερε χρονοδιάγραμμα για την τελευταία παράταση στο «μπλοκ», καθιστώντας την αναστολή του αποτελεσματικά αόριστη.

«Υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες δυνατότητες βίας, το κανάλι Donald J. Trump θα παραμείνει σε αναστολή», δήλωσε η εκπρόσωπος του YouTube Άιβι Κόι. «Οι ομάδες μας παραμένουν σε εγρήγορση και παρακολουθούν στενά για τυχόν νέες εξελίξεις».

Το YouTube είπε χωριστά ότι θα απαγορεύσει προσωρινά τον Τζουλιάνι να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που του επιτρέπει να βγάλει χρήματα από το κανάλι του λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των πολιτικών του κατά της ψευδούς αξίωσης σχετικά με την ευρεία απάτη ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Ο Τζουλιάνι μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση για το πρόγραμμα μετά από 30 ημέρες, εάν τα προβλήματα με τον λογαριασμό του έχουν επιλυθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Τραμπ έχει πλέον εκτοξευτεί μόνιμα από το Twitter, την πλατφόρμα υπογραφής του και αντιμετωπίζει απεριόριστες αναστολές τόσο από το Facebook όσο και από το YouTube, απομακρύνοντάς τον από τρία από τα πιο ισχυρά μέσα επικοινωνίας στο Διαδίκτυο.

Η δράση εναντίον του Τζουλιάνι διακόπτει προσωρινά μια εξέχουσα ροή εσόδων για τον προσωπικό δικηγόρο του πρώην προέδρου.

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *