Ποδήλατα με διαστημικούς τροχούς

Ποδήλατα με διαστημικούς τροχούς


Μια νεοφυής  εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες και μεθόδους που ανέπτυξε η NASA για τα οχήματα που στέλνει στις διαστημικές αποστολές για να κατασκευάσει ελαστικά αρχικά για ποδήλατα και σε επόμενη φάση για μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Η Smart Tire Company ιδρύθηκε το 2020 σε συνεργασία με την NASA με στόχο την εμπορική αξιοποίηση διαφόρων τεχνολογιών που αναπτύσσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Συνιδρυτής της εταιρείας είναι και ένας από τους νικητές του τηλεοπτικού reality «Survivor» στις ΗΠΑ.

Μια από τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει για τα διαστημικά της οχήματα η NASA ονομάζεται Shape Memory Alloy (SMA). Με αυτή την τεχνολογία κατασκευάζονται ελαστικά που αποτελούνται από συνδεδεμένα μεταξύ τους ελατήρια τα οποία είναι προϊόν ενός κράματος νικελίου και τιτανίου.

Το ελαστικά αυτά αναδιατάσσουν την μοριακή τους δομή όταν κάμπτονται αλλά επιστρέφουν κάθε φορά στο αρχικό τους σχήμα. Επιπλέον δεν χρειάζονται αέρα και θεωρητικώς τουλάχιστον δεν μπορεί να τα τρυπήσει οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά αυτής της τεχνολογίας δεν θα τρυπάνε, δεν θα χρειάζονται φούσκωμα, θα έχουν καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και τέλος θα έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα συμβατικά ελαστικά.

Η εταιρεία δημιούργησε ένα τύπο ελαστικών για ποδήλατα τον οποίο ονόμασε METL και όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της στόχος είναι τα πρώτα ποδήλατα με τις… διαστημικές ρόδες να κυκλοφορήσουν το 2022.

naftemporiki με πληροφορίες από Bikeradar





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *