Πρώτη πτήση για το Loyal Wingman της Boeing

Πρώτη πτήση για το Loyal Wingman της Boeing


Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Loyal Wingman ανακοίνωσαν η Boeing Australia και η αυστραλιανή πολεμική αεροπορία (RAAF).

Η πτήση του πρώτου πολεμικού αεροσκάφους που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Αυστραλία εδώ και πάνω από 50 χρόνια έγινε υπό την επίβλεψη ενός πιλότου δοκιμών της Boeing που παρακολουθούσε το αεροσκάφος από επίγειο σταθμό στο Woomera Range Complex.

Το πρόγραμμα Loyal Wingman έχει ως στόχο να ανοίξει δρόμους ως προς τη χρήση αυτόνομων συστημάτων και τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία «έξυπνων» ομάδων ανθρώπων-μηχανών για αποστολές της πολεμικής αεροπορίας.

Μετά από μια σειρά δοκιμών πλοήγησης, ελέγχου κλπ, το αεροσκάφος απογειώθηκε επιτυχώς και πραγματοποίησε πτήση σε προκαθορισμένη πορεία, σε διαφορετικές ταχύτητες και ύψη.

Το πρώτο αεροσκάφος Loyal Wingman προορίζεται να αποτελέσει τη βάση του Boeing Airpower Teaming System που αναπτύσσεται για πολλούς διεθνείς πελάτες. Το αεροπλάνο θα πετά δίπλα σε άλλα αεροσκάφη, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να συνεργάζεται με υπάρχοντα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα μέσα.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *