Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το «εξοικονομώ»- Δεν το λέμε εμείς αλλά ο κ. Σκρέκας

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το «εξοικονομώ»- Δεν το λέμε εμείς αλλά ο κ. Σκρέκας


«Η έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατέληξε σε ένα ακόμα – και μάλλον αναμενόμενο πλέον – επιτελικό φιάσκο της Κυβέρνησης της ΝΔ και του αρμόδιου Υπουργείου, όπως ακριβώς είχε γίνει και στις προηγούμενες Περιφέρειες και επαναλήφθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου.

Η κα Νοτοπούλου, σημειώνει ότι για άλλη μια φορά επιστήμονες και πολίτες αναγκάστηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με μία απαξιωτική διαδικασία  που δημιουργεί ανισότητες και στρεβλώσεις. Για άλλη μια φορά το σύστημα «έπεσε» μόλις άνοιξε και πάνω από δέκα χιλιάδες συμπολίτες μας στην ΠΚΜ αποκλείστηκαν από την διαδικασία, όχι διότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αλλά διότι δεν πρόλαβαν να κάνουν την εισαγωγή στο σύστημα.

«Για ένα “click away” βρέθηκαν έξω από μια σημαντική ενίσχυση των νοικοκυριών τους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που έχει πλήξει τα νοικοκυριά και σε μία περιοχή που απειλείται ιδιαίτερα από την ενεργειακή φτώχεια», συμπληρώνει. 
Την στιγμή μάλιστα, υπογραμμίζει η κα Νοτοπούλου που ο νέος  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε αναβάλει την έναρξη της διαδικασίας για 14 ημέρες προκειμένου, όπως είχε δηλώσει, να αξιολογηθούν τα ζητήματα λειτουργίας του προγράμματος. 

«Και ενώ ο ίδιος, όσο και η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΝ, αγνόησαν επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις και τα αιτήματα των αρμόδιων φορέων και επιμελητηρίων για την αναθεώρηση του συστήματος αιτήσεων. Ήταν ο ίδιος ο κ. Σκρέκας που δήλωνε στις 20/3/2018 ότι «το ‘Εξοικονομώ ΙΙ’ εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία» για τους ίδιους ακριβώς λόγους», τονίζει η κα Νοτοπούλου. 

Αγνόησαν  όμως, όπως υποστηρίζει η βουλευτής  και τις καταγγελίες για προνομιακή ένταξη αιτήσεων στο Πρόγραμμα συγκεκριμένων συμβούλων ή πολλαπλών εντάξεων από μια ηλεκτρονική διεύθυνση, καθώς και δημοσιεύματα για χρήση παράνομου λογισμικού για την δυνατότητα πολλαπλής και γρήγορης εισαγωγής αιτήσεων. Ενέργειες που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και γεννούν κατάφορες αδικίες.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διερευνήσει τις καταγγελίες αυτές και να δώσει απαντήσεις, να επικαιροποιήσει, να εκσυγχρονίσει και να θωρακίσει τις διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα, και κυρίως να διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την ένταξη περισσότερων συμπολιτών που βρέθηκαν εκτός για ένα click, επισημαίνει. 

«Οτιδήποτε άλλο θα είναι σιωπηρή αποδοχή αποτυχίας. Μια ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους και να υπαχθούν στο Πρόγραμμα ως επιλαχόντες, όπως ακριβώς είχε κάνει και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018», καταλήγεις την ανακοίνωσή της η βουλευτής. 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *