Στη Sword Services Greece το έργο ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού

Στη Sword Services Greece το έργο ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού


Η εταιρεία Sword Services Greece SA με έδρα την Αθήνα, ως θυγατρική εταιρεία της Sword Technologies SA με έδρα το Λουξεμβούργο, αναλαμβάνει σε συνεργασία και ως υπεργολάβος κοινοπραξίας την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS).

Η Sword Technologies SA, σε κοινοπραξία με την εταιρεία Arηs Developments SA, υπέγραψε κατόπιν επιτυχημένης αξιολόγησης σε διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, σύμβαση πλαίσιο (TEF Lot 2) με τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Λειτουργική Διαχείριση Συστημάτων ΤΠ Μεγάλης Κλίμακας στο Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης» (eu-LISA) και βάσει αυτού έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε διαγωνιστικές διαδικασίες ανάληψης έργων που αφορούν σε υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού, ανάλυσης και προγραμματισμού συστημάτων του eu-LISA.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία κέρδισε και υπέγραψε σύμβαση αξίας περίπου 22 εκατ. ευρώ τετραετούς διάρκειας για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS), ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της ΕΕ που θα επιτρέψει την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων της και την προστασία των πολιτών της. Το έργο για λογαριασμό της Sword Technologies SA θα υλοποιηθεί στην Αθήνα από την εταιρεία Sword Services Greece SA, η οποία λειτουργεί και ως κέντρο ανάπτυξης λογισμικού και παροχής υπηρεσιών Πληροφορικής.

Το εν λόγω Σύστημα θα επεξεργάζεται και θα χορηγεί, με αυτοματοποιημένη διαδικασία, την άδεια εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών που δεν υποχρεούνται να διαθέτουν θεώρηση για να διέλθουν τα εξωτερικά σύνορα («υποχρέωση θεώρησης») της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανάπτυξη του συστήματος θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει μεταξύ άλλων μεθόδους DevOps, αρχιτεκτονικές Microservices, και τεχνολογίες Cloud.

Ο eu-LISA παρέχει τεχνολογική υποστήριξη στις προσπάθειες των χωρών της ΕΕ να καταστεί η Ευρώπη ασφαλέστερη. Συγκεκριμένα, διαχειρίζεται ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα μεγάλης κλίμακας που διατηρούν την εσωτερική ασφάλεια των χωρών Σένγκεν, επιτρέπουν στις χώρες Σένγκεν να ανταλλάσσουν στοιχεία σχετικά με τις θεωρήσεις και καθορίζουν ποια χώρα της ΕΕ είναι αρμόδια για την εξέταση μιας συγκεκριμένης αίτησης ασύλου. Επίσης, βοηθά να εξασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων εντός της ΕΕ, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια της Ευρώπης. Ο οργανισμός δοκιμάζει επίσης νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου, αποτελεσματικού και ασφαλούς συστήματος διαχείρισης των συνόρων της ΕΕ.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία, μία ακόμη επιβεβαίωση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τεχνολογίας και πληροφορικής από την εταιρεία Sword Services Greece SA, που έχει να επιδείξει ως κύριους πελάτες την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και τις Γενικές Διευθύνσεις της (DG TAXUD, DG MARE, κτλ.), Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες (Eurostat, EIOPA, EASO, κτλ.) αλλά και Διεθνείς Οργανισμούς (WIPO, UEFA, κτλ.).

Η εταιρεία Sword Services Greece SA με έδρα την Αθήνα είναι θυγατρική της εταιρείας Sword Technologies SA με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία με τη σειρά της ανήκει στον όμιλο εταιρειών Sword Group SE (www.sword-group.com), εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού με τζίρο 212,5 εκατ. ερυώ το 2020. Η Sword Services Greece SA είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του ομίλου, έχει περισσότερους από 170 υπαλλήλους και θεωρείται από τις εταιρείες υπηρεσιών Πληροφορικής με τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *