Σύμβολο εμπλοκής στα βρώμικα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αϊζενχάουερ

Σύμβολο εμπλοκής στα βρώμικα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αϊζενχάουερ


«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, που ελλιμενίζεται στο “Περλ Χάρμπορ” της Μεσογείου, στο οποίο έχει εξελιχθεί η Σούδα, αποτελεί ένα ακόμη “σύμβολο” της εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα και επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Πραγματικός στόχος αυτής της εμπλοκής, σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και όχι του ελληνικού λαού.

Ο στρατηγικός διάλογος και η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, συνεχίζει το ΚΚΕ, που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αποτελούν, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, παράγοντα ασφάλειας και ειρήνης για τον λαό μας. 

«Πολύ περισσότερο δεν αποτελούν “αντίβαρο” στην τουρκική προκλητικότητα, αφού αυτή εκδηλώνεται με τις ευρωατλαντικές πλάτες. Άλλωστε, το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο πριν ελλιμενιστεί στη Σούδα, συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με το Τούρκικο Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτει. 

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «Οι επικίνδυνες εξελίξεις σε όλο το τόξο από τη Μ. Ανατολή έως τα σύνορα με την Ρωσία κάνουν ακόμα πιο επίκαιρη την πάλη για να κλείσει η βάση της Σούδας και να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς και μετατρέπουν την χώρα μας σε στόχο». 

«Όσο δε για τους ιστορικούς παραλληλισμούς που αναζητά ο κ. Μητσοτάκης για  να “διαφημίσει” τη σημερινή αναβαθμισμένη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, αυτοί δεν βρίσκονται στους δεσμούς της Επανάστασης του 1821 με την Αμερικάνικη Επανάσταση, αλλά στο ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα ΗΠΑ και Ελλάδα στο πλαίσιο της σύγχρονης “Ιερής Συμμαχίας” που είναι το ΝΑΤΟ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *