Τα κρούσματα παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια

Τα κρούσματα παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια


Τα κρούσματα κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίοεδο ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια την Τετάρτη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται με τις πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού και τις ελλείψεις στα εμβόλια.

Σχεδόν το 1,3% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πλέον μολυνθεί με COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό και περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ένα άτομο μολύνεται κάθε 7,7 δευτερόλεπτα, κατά μέσο όρο, από την αρχή του έτους. Περίπου 668.250 λοιμώξεις αναφέρθηκαν κάθε μέρα κατά την ίδια περίοδο και το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας ανέρχεται στο 2,15%.

ΟΙ ΗΠΑ τα θλιβερά πρωτεία

Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο – οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, η Βραζιλία, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο – έχουν καταγράψει πάνω από το ήμισυ όλων των κρουσμάτων COVID-19, αλλά αντιπροσωπεύουν το 28% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters.

Με πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το 25% όλων των λοιμώξεων COVID που αναφέρθηκαν, αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται στον ημερήσιο μέσο αριθμό νέων θανάτων, αντιπροσωπεύοντας έναν στους πέντε ημερήσιους θανάτους. Με σχεδόν 425.000 θανάτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει διπλάσιους θανάτους από τη Βραζιλία, η οποία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Χρειάστηκαν 11 μήνες στον κόσμο για να καταγραφούν τα πρώτα 50 εκατομμύρια κρούσματα της πανδημίας, σε σύγκριση με μόλις τρεις μήνες για τις λοιμώξεις να διπλασιαστούν στα 100 εκατομμύρια.

Περίπου 56 χώρες έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους, χορηγώντας τουλάχιστον 64 εκατομμύρια δόσεις. Το Ισραήλ οδηγεί την «κούρσα» σε κατά κεφαλήν εμβολιασμούς, εμβολιάζοντας το 29% του πληθυσμού του με τουλάχιστον μία δόση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *