Τα πτηνά που εξαφανίζονται έβγαλαν δίσκο και εκτόπισαν τους ABBA από τα τσαρτς

Τα πτηνά που εξαφανίζονται έβγαλαν δίσκο και εκτόπισαν τους ABBA από τα τσαρτςΗ εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνδεδεμένη ανάμεσα στα άλλα και με αυξημένες πωλήσεις δίσκων (σε φυσική ή ψηφιακή μορφή πλέον). Αυξημένες πωλήσεις έχουν διεθνώς οι δίσκοι ή τα τραγούδια διάσημων καλλιτεχνών τα οποία συνδέονται με τις γιορτές είτε θεματικά είτε επειδή είναι… must για να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα σε συγκεντρώσεις, πάρτι κλπ.

Συγκροτήματα όπως οι Wham!, οι ABBA και καλλιτέχνες όπως η Μαράϊα Κάρει και ο Μάικλ Μπουμπλέ κυριαρχούν στις πωλήσεις αυτή την περίοδο. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες βρήκαν φέτος στην Αυστραλία έναν απρόσμενο ανταγωνιστή. Πρόκειται για τα πτηνά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση…

Η οικολογική οργάνωση BirdLife Australia ζήτησε από τον ειδικό στην καταγραφή ήχων της άγριας φύσης Ντέιβιντ Στιούαρτ να μαγνητοφωνήσει τους ήχους και τα «τραγούδια» 53 πτηνών της νησιωτικής ηπείρου που κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το υλικό που συγκεντρώθηκε έγινε ένας δίσκος που κυκλοφόρησε με τίτλο «Τραγούδια της Εξαφάνισης». Προς έκπληξη όλων ο δίσκος κάνει μεγάλες πωλήσεις και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο 5 των τσαρτς στην Αυστραλία αφήνοντας πίσω του τους ABBA, την Μαράϊα Κάρει και τον Μάικλ Μπουμπλέ.

«Ο δίσκος αυτός περιέχει ορισμένες σπάνιες καταγραφές ήχων από πτηνά τα οποία δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν αν δεν κάνουμε κάτι να τα προστατέψουμε. Αν και η καμπάνια αυτά είναι πολύ διασκεδαστική υπάρχει η αρνητική της πλευρά που είναι το τι κάνουμε στη φύση και είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι Αυστραλοί δείχνουν στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες ότι ενδιαφέρονται πολύ για αυτά τα πτηνά» αναφέρει ο Πολ Σάλιβαν διευθύνων σύμβουλος της Birdlife Australia.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *