Talk of the market – Στο επίκεντρο Ελλάκτωρ και Εθνική Ασφαλιστική

Talk of the market – Στο επίκεντρο Ελλάκτωρ και Εθνική Ασφαλιστική


Νέα έξοδος στις αγορές. Στην έκδοση νέου δεκαετούς κρατικού ομολόγου προχωρά το Ελληνικό δημόσιο δίνοντας σχετική εντολή χθες σε έξι αναδόχους, τις τράπεζες Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Eurobank. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να εκμεταλλεύεται τις πρόσφατες θετικές εκθέσεις διεθνών οίκων προσβλέποντας σε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ανάλογη έκδοση στις 2.9.2020 η κάλυψη έφτασε τις 7,6 φορές για ποσό 18 δισ. ευρώ.

Η εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών καλλιεργεί προσδοκίες για το ΧΑ. Ο Γενικός Δείκτης αναζητά κατεύθυνση στις τελευταίες συνεδριάσεις ενώ κυριαρχεί η συσσώρευση τιμών πάνω από τις 750 μονάδες. Χθες ενισχύθηκε κατά 0,34% με την αξία των συναλλαγών να υποχωρεί στα 49 εκατ. ευρώ από 72,5 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Aνάκαμψη στα οικονομικά της μεγέθη για το 2020 καταγράφει η Creta Farms, που ανακοίνωσε ενισχυμένη ρευστότητα με 13 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, σε συνέχεια εισφοράς κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ από την Impala Invest BV, εκ των οποίων 2 εκατ. ευρώ κατά την ενδιάμεση περίοδο, πριν την επικύρωση της εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο. Όπως ανακοίνωσε η νέα διοίκηση, η εταιρεία οριστικά πλέον έχει γυρίσει σελίδα από την “μαύρη εποχή της κακοδιαχείρισης” όπως αναφέρει. Οι συνολικές πωλήσεις του έτους ανήλθαν σε 82 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για την εξεταζόμενη περίοδο διαμορφώθηκαν στα 4,6 εκατ. ευρώ.

Διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τον τρόπο καταβολής της κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ στην Aegean. 

Στη Βουλή κατατέθηκε και η νομοθετική διάταξη για τη μείωση των ενοικίων κατά 100% τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με την απαλλαγή από την καταβολή του μισθώματος να αφορά τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με θέμα την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου που έχει θέσει η πλευρά της Reggeborgh Invest. Το Πρωτοδικείο Αθηνών τελικά δεν είναι αυτό που θα αποφασίσει το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αφού χθες η πλευρά των εφοπλιστών Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου, που συντάσσονται με τα συμφέροντα της σημερινής διοίκησης, κατέθεσε μεν ασφαλιστικά μέτρα αλλά τα απέσυρε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη εταιρεία.

Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας και είναι ζητούμενο εάν θα αξιολογήσει την ανανεωμένη πρόταση του CVC για το 80% της θυγατρικής ασφαλιστικής. 

Το υπουργείο ενέργειας κατέληξε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στον λιγνίτη και στα επόμενα τρία χρόνια η εταιρεία θα προχωρήσει σε τμηματική πώληση ενέργειας μέσω της διμερών συμβολαίων με ιδιώτες προμηθευτές με ορίζοντα το 2023. Ο μέγιστος όγκος που θα πωληθεί στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος για το τρέχον έτος ανέρχεται στο 50% της παραγωγής λιγνίτη του περασμένου έτους, που ήταν 5,8 εκατ. MWh. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι για έκπτωση 5 ευρώ / MWh, η πρόσθετη ζημία για τη ΔΕΗ θα είναι 32 εκατ. ευρώ την περίοδο 2021-2023 και σχολιάζουν ως θετικό το νέο για τη ΔΕΗ, καθώς επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα με σχετικά μικρό κόστος.

Η Folli Follie επεκτείνει το δίκτυο των καταστημάτων Collective με δύο νέα καταστήματα στο κέντρο του Χαλανδρίου και της Καλλιθέας, απαριθμώντας πλέον 28 σημεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Περισσότερες από 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία θα ενισχύσει η Περιφέρεια Αττικής μέσω προγραμμάτων συνολικού ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ που προβλέπουν χρηματικές ενισχύσεις από 5 χιλ. ευρώ έως 40 χιλ. ευρώ.

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *