Τέλος της πανδημίας και πλήρης ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, το 2022

Τέλος της πανδημίας και πλήρης ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, το 2022


Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan προέβλεψε την Τετάρτη ότι το 2022 θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού και θα επέλθει πλήρης παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η έκθεση προοπτικών της τράπεζας για το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι τα νέα εμβόλια και τα θεραπευτικά μέσα θα οδηγήσουν σε «ισχυρή κυκλική ανάκαμψη, επιστροφή της παγκόσμιας κινητικότητας και ώθηση της ζήτησης από τους καταναλωτές».

Ο Μάρκο Κολάνοβιτς, επικεφαλής στρατηγικής της JP Mprgan για τις παγκόσμιες αγορές δήλωσε ότι η τράπεζα αναμένει ότι ο αμερικανικός S&P 500 (.SPX) θα αυξηθεί σχεδόν 8% στις 5050 μονάδες, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα εκτιναχθούν κατά 18% και  η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου – – βασικoύ μοχλού του παγκόσμιου κόστους δανεισμού –  θα εκτιναχθεί στο 2,25% μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιά.

«Η άποψή μας είναι ότι το 2022 θα είναι το έτος μιας πλήρους παγκόσμιας ανάκαμψης, του τέλους της πανδημίας και της επιστροφής στις κανονικές οικονομικές συνθήκες που είχαμε πριν από το ξέσπασμα του COVID-19», είπε ο Κολάνοβιτς.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *