Θ. Πλεύρης: Κανονικά λειτουργούν τα νοσοκομεία

Θ. Πλεύρης: Κανονικά λειτουργούν τα νοσοκομείαΚανονική είναι η λειτουργία των νοσοκομείων καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς, ανέφερε σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ .

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ακριβώς στη στιγμή της μάχης και γίνονται όλες οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Προφανώς, πρέπει να ολοκληρωθεί το φαινόμενο για να γίνει πλήρης αποτίμηση από την κυβέρνηση.

Σίγουρα η ταλαιπωρία του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη, δεν τίθεται θέμα επ’ αυτού. Από εκεί και πέρα, όλη η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο καθένας από τον τομέα που είναι προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό που τον αφορά» τόνισε, ενώ μιλώντας για το υπουργείο Υγείας είπε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση και εκεί, διαβεβαιώνοντας πως χθες η λειτουργία των νοσοκομείων ήταν κανονική.

«Στο λεκανοπέδιο εφημέρευαν το Θριάσιο, το Ασκληπιείο, ο Ερυθρός και το Ιπποκράτειο και λειτούργησαν κανονικά, ενώ έγιναν προσπάθειες ώστε να μπορέσει το προσωπικό να αποχωρήσει και να έρθει το προσωπικό που το αντικαθιστά. Προτεραιότητά μας είναι ο ασθενής. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με όλες τις διοικήσεις, με τις ΥΠΕ και το πρωί υπήρξε αντικατάσταση στις βάρδιες των εργαζομένων, ενδεχομένως με κάποιες καθυστερήσεις.

Κατά βάση, η πρόσβαση ήταν ομαλή στα νοσοκομεία. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βάση στα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα γιατί καταλαβαίνετε ότι έπρεπε να έχει πάει το προσωπικό το οποίο θα εργαζόταν για να μπορούν να εφημερεύσουν», είπε.

Ο Θ. Πλεύρης είπε πως γίνεται μία υπεράνθρωπη προσπάθεια στην οποία συμμετέχει και το ΕΚΑΒ. Όλα τα οχήματα του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα, έχουν αλυσίδες και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική φθάνουν σε κάθε σημείο και προσπαθούν να εξυπηρετούν τους πολίτες. «Δυστυχώς, υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν εξυπηρετηθεί ακόμα γιατί τα σημεία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα.

Το θέμα τώρα είναι να αποκατασταθεί γρήγορα η πλήρης λειτουργία και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Έγινε μια τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού και από την Αττική οδό. Ήταν σε 4 σημεία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, μιλάμε συνεχώς με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Φανταστείτε ότι και το ΕΚΑΒ είχε πρόβλημα ως προς την πρόσβαση των οχημάτων στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Αντιμετωπίστηκε και αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση κατά την οποία το πιο σημαντικό είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία για τους πολίτες.

«Να γνωρίζουν οι πολίτες ότι στο λεκανοπέδιο εφημερεύουν το “Κωνσταντοπούλειο”, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο, το ΝΙΜΙΤΣ, το ΚΑΤ και είναι και το “Αλεξάνδρα”, το “Λαϊκό” και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Γίνονται κανονικά οι εφημερίες», επισήμανε και πρόσθεσε πως θα γίνει άμεσα ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τους εμβολιασμούς.

«Ως προς τους ενήλικους συμπολίτες μας, αυτοί θα μπουν στην πλατφόρμα και θα κλείσουν νέα ραντεβού. Υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων ραντεβού και θα μπορέσουν να τα προγραμματίσουν άμεσα.

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών, θα αποσταλούν SMS, προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να δουν ποιο θα είναι το επόμενο ραντεβού», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *