Το έγγραφο-“φωτιά” που μπορεί να τον «κάψει» – News.gr

Το έγγραφο-“φωτιά” που μπορεί να τον «κάψει» – News.gr


Οι αρχές της Αυστραλίας ερευνούν αν ο τενίστας δήλωσε εσφαλμένα πως δεν είχε ταξιδέψει για 14 ημέρες

Μια…παράλειψη στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο «άσσος στο μανίκι» του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλία, Άλεξ Χοκ, που ίσως χρησιμοποιήσει για να απελάσει τον Σέρβο.

Όπως γράφει το gazzetta.gr, ο «Νόλε» αν και έχει δικαιωθεί δικαστικά, δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στην Αυστραλία και θα παίξει στο Open καθώς ο Αλεξ Χοκ έχει την εξουσία να τον απελάσει.

Με την κοινή γνώμη στη χώρα να πιέζει λόγω των αυστηρών μέτρων που επιβάλλονται σε αυτούς για να ταξιδέψουν στην πολιτεία της Βικτόρια, περιμένουν να δουν την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία και για… ψηφοθηρικούς λόγους δείχνει πως σκοπεύει να συνεχίσει το θέμα.

Γι’ αυτό και οι Αρχές ξεψαχνίζουν όλα τα έγγραφα του Νο1 τενίστα στον κόσμο και βρήκαν ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να τον «κάψει».

Στην ταξιδιωτική δήλωση που έκανε ο Σέρβος για την είσοδο στη χώρα, στην ερώτηση για το αν τις τελευταίες 14 ημέρες από το ταξίδι του είχε πάει σε άλλη χώρα, φέρεται να τσέκαρε το κουτάκι με το «όχι». Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς λίγες ημέρες πριν βρισκόταν στην Ισπανία για προπονήσεις, κάτι που αποδεικνύεται από ποσταρίσματα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αυτό το ατόπημα θεωρείται σοβαρό στην Αυστραλία καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία, η ποινή για ψευδή στοιχεία φτάνει ως και τους 12 μήνες φυλάκιση.

Βέβαια δεν αναμένεται να επιβληθεί τέτοια ποινή στον Τζόκοβιτς, αλλά ίσως αυτό το παράπτωμα οδηγήσει στην οριστική του απέλαση και την αναίρεση της δικαστικής του νίκης. Ακόμη ο Χοκ δεν έχει αποφασίσει αν θα κάνει τη κίνηση και, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ενδέχεται να μην προβεί σε διαταγή σύλληψης και απέλασης του Σέρβου, ούτε σήμερα.

Σχετικά Tags

Νόβακ Τζόκοβιτς Αυστραλία

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *