Υπεύθυνη η πολιτική ΝΔ που σπρώχνει 20.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων

Υπεύθυνη η πολιτική ΝΔ που σπρώχνει 20.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων


«Υπεύθυνη είναι η κυβερνητική πολιτική, που σπρώχνει 20.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων και επιβάλλει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια» τόνισε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη με την πολιτική που ακολουθεί, η οποία ένωσε όλους τους Έλληνες πολίτες απέναντι σε ένα αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό και αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και ανάγκασε, εν μέσω πανδημίας, χιλιάδες κόσμου να κατέβει στους δρόμους».

«Τον κόσμο τον βγάζουν στο δρόμο τα προβλήματα», ανέφερε. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε και στην υπερψήφιση από την κοινοβουλευτική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Γιώργου Κατρούγκαλου, της τροπολογίας που υιοθετεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ως δημόσιο αγαθό.

«Πάντα, την Υγεία και την Παιδεία, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη τις αντιμετώπιζε ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό ή δικαίωμα» επεσήμανε και κάλεσε τους συνομιλητές του να θυμηθούν την περίοδο, πριν από το 2015, με τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και την πολιτική, που, όπως υποστήριξε ο κ. Αμανατίδης, έκλεισε τμήματα και σχολές με το σχέδιο “Αθηνά”, αλλά και κατήργησε δεκάδες ειδικότητες στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, θέτοντας σε διαθεσιμότητα 2.500 καθηγητές. 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *